Uber představuje novou funkci RideCheck

Uber představuje novou funkci RideCheck
2019-11-22T18:00:14+02:00
• 22. 11. 2019

Společnost Uber se snaží vylepšovat svou aplikaci i o bezpečnostní prvky. Například lze nastavit důvěryhodné kontakty. V nastavení jde pak zvolit, jestli mají být informováni o každé cestě, nočních jízdách nebo jen na vyžádání. Nejedná se ale o jedinou bezpečnostní novinku. Společnost nás informovala, že do aplikace míří funkce RideCheck.

RideCheck

Tentokrát nejde jen o pouhé sdílení polohy, nebo sledování trasy, jako je to u jiných aplikací. Tentokrát společnost vytvořila RideCheck pro sledování neobvyklého chování, případně stavů. Aplikace bude sledovat data ze senzorů a pokud zaznamená, že například auto stojí dlouho na jednom místě a nedochází k pohybu, aktivují se bezpečnostní prvky.

RideCheck

Kupříkladu se dotáže, jestli jste v pořádku. Pokud neodpovíte, ihned je informován důvěryhodný kontakt, kterého jste si nastavili. Dle společnosti lze například zjistit díky senzorům na mobilu, jestli nedošlo k autonehodě. RideCheck zde prakticky slouží jako bezpečnostní dohled.

„Tato bezpečnostní funkce propojuje řadu prvků, které jsme vyvinuli v průběhu několika posledních let, jako je bezpečnostní centrum, nouzové tlačítko či seznam důvěryhodných kontaktů, k jejichž vyvolání dojde ve chvíli, kdy je cestující či řidiči budou nejvíce potřebovat. Jde o skvělý příklad toho, jak může technologie zajistit daleko bezpečnější cestování než kdykoli v minulosti a pomůže nám ve snaze i nadále předcházet incidentům a nastavovat standardy bezpečnosti spolujízdy. Přestože jsme na dosavadní pokrok pyšní, jsme si dobře vědomi toho, že v otázce bezpečnosti naše práce nikdy nekončí,“ říká generální manažer Uberu pro střední a východní Evropu Ash Kebriti.

Vedlejší funkcí ale bude také zjišťování, jestli daná jízda byla uspokojivá. Díky nasbíraným datům chce Uber zlepšovat své služby. V tuto chvíli není přesně specifikováno, co všechno může aplikace sledovat během jízdy. Dle vyjádření společnosti se jedná o beta funkci, na které se bude nadále pracovat. RideCheck najdou v aplikaci cestující i řidiči. Pokud aspoň jednou bude moci RideCheck pomoci při autonehodě nebo neobvyklé události, vyplatí se.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat