Tchaj-wan zakáže Huawei mobily kvůli jedné změně v systému

Tchaj-wan zakáže Huawei mobily kvůli jedné změně v systému
2019-11-15T15:00:30+02:00
• 15. 11. 2019
1

Huawei to nemá v poslední době jednoduché. Kvůli zákazu spolupráce amerických společností s tímto výrobcem nemohou nová zařízení procházet certifikací od Googlu. Kvůli tomu smartphony nedisponují službami a aplikacemi od Googlu, tudíž není k dispozici ani Obchod Play. Huawei tak musel nasadit alternativní řešení, do kterého investuje nemalé prostředky. Nyní má další problém, tentokrát s Tchaj-wanem.

Tchaj-wan vs. Huawei

Zatímco USA se bojí případného špehování, zřejmě i přes mobilní telefony, Tchaj-wanu se nelíbí zcela něco jiného. Technologický tchajvanský web Mobile 01 objevil, že v nové aktualizaci pro mobilní telefony Huawei P30, Huawei P30 Pro a Huawei Nova 5T došlo ke změně identifikace státu Tchaj-wan. Místo tohoto jednoduchého označení se v mobilech objevuje „Tchaj-wan, Čína“. Právě tato změna popíchla tamější telekomunikační úřad.

V tomto ohledu ohledu je nutné podotknout, že Čína považuje Tchaj-wan za součást svého území, ale Tchaj-wan jako to tak nevidí. Považuje se na nezávislou zemi a nechce spadat pod Čínu. Jak je vidno, jedná se o politické téma, a dosti citlivé pro obyvatele Tchaj-wanu.

Právě změna označení země v telefonech vyústila v rozhodnutí tamějšího telekomunikačního úřadu, že zařízení s takovýmto označením Tchaj-wanu, budou zakázána. Respektive nedostanou certifikaci a nebude je možné prodávat. Samotné varování platí na všechny výrobce. Označení „Tchaj-wan, Čína“ v zařízeních „nejsou v souladu se skutečnostmi a poškozují národní důstojnost“.

Nyní je otázkou, jak se rozhodně Huawei. Pokud ponechá označení, nebude moci prodávat svá zařízení v této zemi. Pokud se vrátí označení „Tchaj-wan“, čínská vláda asi nebude nadšená.

Zdroje: channelnewsasia.com, gizmochina.com, taiwannews.com.tw

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Fornůsek

17. 11. 2019, 11:00

Dobře toTchaj-wan udělal.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat