Seznam.cz představuje vlastní službu Kalendář

Seznam.cz představuje vlastní službu Kalendář
2019-11-14T16:30:26+02:00
• 14. 11. 2019

Seznam.cz se již dávno nesnaží přímo konkurovat Googlu, i tak se české jedničce daří držet své postavení na našem trhu. V podstatě jsme světovým unikátem, kde se Googlu nepodařilo zcela rozdrtit konkurenci. Seznam.cz rozhodně nespí na vavřínech a představuje novou službu Kalendář. Ta sice nabízí základní funkce známé z konkurenčních služeb, ale nabízí i zajímavé vychytávky.

Seznam.cz Kalendář

Nová služba Kalendář od Seznam.cz nabízí poměrně základní a známé rozhraní. K dispozici jsou i běžné funkce jako plánování, opakování nebo sdílení. Nezapomnělo se na možnost importování i exportování dat skrze soubory iCal. Můžete si vytvářet také sdílené kalendáře, případně svůj napojit na jiný prostřednictvím specifické URL adresy (iCal).

Seznam.cz Kalendář

V tuto chvíli je novinka dostupná na adrese kalendar.seznam.cz, přičemž se nabízí podpora aplikací typu Outlook. Co se týče mobilních aplikací, i zde je částečná podpora, ale například zapomeňte na Google Kalendář, aspoň v případě mobilní aplikace. Na druhou stranu lze docílit sdílení kalendáře. Stačí jít do nastavení v rámci webové verze Google Kalendáře a propojit tyto dvě služby skrze URL adresu (calendar.google.com/addbyurl). Minimálně touto cestou docílíte jednoduchého napojení do mobilního telefonu.

„Kalendář mohou zcela zdarma využívat všichni, kteří mají svou e-mailovou adresu u Seznamu, přičemž události je samozřejmě možné přijímat i odesílat na adresy jiných poskytovatelů,” říká David Finger, produktový manažer služby Email.cz

Seznam.cz dodává, že se již nyní pracuje na nových verzích aplikace Email.cz, kde bude nový kalendář již integrován. V tuto chvíli nic takového není podporováno, což trochu škodí novince jako takové. Na druhou stranu se mnohým může zalíbit, že při sdílení události je k dispozici možnost hlasování o termínu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat