Samsung si údajně nechá pětinu mobilů vyrobit firmou Wingtech

Samsung si údajně nechá pětinu mobilů vyrobit firmou Wingtech
2019-11-18T19:30:31+02:00
• 18. 11. 2019

V dnešní době není neobvyklé, pokud si výrobci mobilních telefonů nechávají ve skutečnosti vyrábět mobily jinou společností. Takovým firmám se říká ODM (Original Device Manufacturer) a vůbec nenabízí mobily pod vlastní značkou. V podstatě se živí jen produkcí pro známější značky. Samsung v této oblasti koketuje s ODM společnostmi nějakou dobu. První mobil byl takto vyroben v roce 2018 a i letos jsme se dočkali Samsung mobilu, který byl ve skutečnosti vyroben jinou firmou.

Samsung a ODM

Zatím se dalo vše označit v případě Samsungu za pokusy a testování takového způsobu spolupráce. Sice má společnost dostatečnou kapacitu na výrobu velkého množství smartphonů, ale zde jde hlavně o peníze. ODM firmy totiž mohou nabídnout nižší výrobní náklady. Po prvních pokusech se Samsung zřejmě rozhodl pro větší produkci mimo vlastní továrny.

Dle dostupných informací Samsung přesune výrobu pětiny mobilů na společnost Wingtech. Ta bude mít na starost převážně levnější zařízení, přičemž Samsung bude pokračovat ve výrobce dražších modelů ve Vietnamu a Indii. Wingtech působí v Číně a pravděpodobně bude mít na starost modely řady Galaxy A. Konkrétně by se měl postarat o produkci 60 milionů mobilů pro příští rok.

Wingtech není v této oblasti nováčkem. Nejenže již jednou spolupracoval se Samsungem, ale stará se o výrobu smartphonů pro společnosti Huawei, Xiaomi a Oppo. Je tedy možné, že díky této spolupráci se dočkáme levnějších novinek v základní třídě, které by mohly být konkurenceschopnější. Právě cena je rozhodující v této kategorii a právě firmy jako Huawei a Xiaomi v tomto segmentu drtí konkurenci.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat