iPad Pro 2020 získá nový AR senzor, později dorazí i na iPhone

iPad Pro 2020 získá nový AR senzor, později dorazí i na iPhone
2019-11-15T17:20:21+02:00
• 16. 11. 2019

Nedávno jsme vás informovali o tom, že firma Apple plánuje představit svůj první AR a VR headset, a to v roce 2022. O rok později pak má v plánu vydat AR brýle, které budou vypadat jako klasické sluneční brýle. Tentokrát jsme se dočkali dalších zajímavých informací, které se týkají dokonce také nadcházejících generací iPadu Pro. 

iPad Pro 2020 nabídne zbrusu nový AR senzor

Pokud vše půjde podle plánů, Apple představí řadu zařízení založených na rozšířené a virtuální realitě. Ty ke své činnosti budou používat nový 3D senzorový systém, který se ale nejprve objeví na novém iPadu Pro. Ten by se na trh mohl dostat již v průběhu první polovině příštího roku. Následně by se tato technologie objevila u iPhone 2020.

Nový iPad Pro, který bude na trh uveden již v první polovině příštího roku, bude vybaven novým modulem se dvěma kamerovými senzory. Jeden senzor bude vycházet ze současné technologie, přičemž druhý bude k dispozici pro trojrozměrný systém. Díky tomu bude moci zařízení vytvořit trojrozměrný obraz v podobě rekonstrukce místností, objektů a osob. Apple dokonce plánuje tuto technologii nasadit u příští generace iPhone. Kromě toho bude iPhone 2020 vybaven podporou 5G sítí. 

3D senzor, který bude použit v nadcházejícím období, je považován za pokročilejší verzi současného senzoru Face ID. Současné technické týmy dokonce pracují na vytvoření propojení s novým operačním systémem rOS, který bude určen pouze pro AR a VR zařízení.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat