Honor V30 – poodhaluje se cena a datum uvedení aktualizováno

Honor V30 – poodhaluje se cena a datum uvedení [aktualizováno]
2019-11-24T13:30:13+02:00
• 24. 11. 2019
2

Aktualizováno 24. 11.

Již nyní víme, že Honor představí novinky již 26. listopadu v Číně, takže četnost úniků se zvyšuje, ale také oficiálních potvrzení. Firma například zveřejnila upoutávku, která láká na procesor Kirin 990 s podporou 5G, který byl například použit u Mate 30 série.

Kromě toho se podařilo zachytit cenu základního modelu Honor V30. V Číně novinka přijde na 4999 juanů, což je v přepočtu 16 450 Kč. Je otázkou, jestli se novinka vůbec dostane na náš trh, a pokud ano, jak bude nastavena cena. Zde bude stále platit, že mobil bude bez Google služeb.

Aktualizováno 18. 11.

Další novinka od společnosti Honor se nějakou dobu připravuje, a také nějakou dobu unikají nejrůznější spekulace, informace a náznaky. Tentokrát se na internetu objevily rendery verze V30 Pro. Hlavním rozeznávacím znakem oproti běžnému modelu bude právě díra v displeji. Honor V30 bude mít jeden foťák, verze Pro pak dva.

Jak je vidno, nedočkáme se čtečky otisků prstů v displeji. Bude umístěna na boční straně. Bohužel bude mít mobil poměrně velký hrb v podobě sekce pro foťáky.

Aktualizováno 13. 10.

Po nějaké době se objevují další informace kolem nadcházejících modelů od společnosti Honor. Kromě dvou základních mobilů má být k dispozici i verze s 5G konektivitou, ale zřejmě jen u jednoho modelu. Předpokládáme, že se na vybraných trzích objeví Honor V30 Pro 5G.

O předních stranách se již spekulovalo, ale nyní je k dispozici i pohled na zadní stranu, kde budou čtyři foťáky. Dle spekulací se má nabízet 60 MPx, ale není jasné, jestli bude ve výbavě jeden 60MPx senzor, nebo jich bude víc. K představení by mělo dojít již na konci tohoto měsíce. Cena by mohla začínat na 3000 juanech, což je v přepočtu přibližně 9 900 Kč.

Původní článek 7. 10.

Nedávno se na světlo světa dostala fotografie displeje, který měl oválnou díru v displeji. Dle zdroje se mělo jednat o zobrazovací panel nadcházející novinky Honor V30. Samotné představení se zřejmě blíží, jelikož se objevuje další snímek společně se specifikacemi, které máme očekávat.

Honor V30 Pro

Jak se ukazuje, výše zmíněná fotografie bude patřit vybavenějšímu modelu Honor V30 Pro. Uživatel @RODENT950 totiž zveřejnil render modelu Honor V30. Ten bude mít kruhový výřez, kdežto Honor V30 Pro nabídne oválný, kde budou umístěny dva foťáky. Jeden z nich bude určen pro určení hloubky ostrosti pro lepší identifikaci obličeje.

Základ model bude disponovat nejnovějším procesorem Kirin 990. O energii se bude starat baterie o kapacitě 4000 mAh, přičemž zde bude podpora rychlého nabíjení s hodnotou 22,5 W. Na zadní straně máme očekávat foťák s rozlišením 60 MPx. Zajisté budou k dispozici ještě další, ale o nich nemáme jakékoliv informace.

Údajný Honor V30

Vybavenější model Honor V30 Pro bude k dispozici pravděpodobně ve dvou verzích. Obě nabídnou Kirin 990, ale jeden z nich navíc nabídne 5G konektivitu. Baterie nabídne větší kapacitu, přibližně 4200 mAh. Rychlé nabíjení má dosahovat na hodnotu 40 W, ale kromě toho má být k dispozici i 15W bezdrátové nabíjení. I u tohoto modelu má být k dispozici 60MPx snímač.

Dále se dozvídáme, že Honor V30 bude mít LCD displej, takže na zádech bude k dispozici čtečka otisků prstů, proto zde nebude implementováno bezdrátové nabíjení. Honor V30 Pro naopak nabídne OLED panel, takže čtečka otisků bude integrovaná pod displejem.

Ačkoliv oba mobily nabídnou v některých ohledech podobné specifikace, svými vlastnostmi se bude jednat o rozdílná zařízení. Otázkou je, jak na tom budou novinky z pohledu certifikace od společnosti Google. Netřeba připomínat, že Honor spadá pod Huawei a nabízí stejnou nadstavbu.

Huawei chce nalákat 5 milionů vývojářů mobilních aplikací

Zdroje: gizmochina.com, fonearena.com, gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kolik by měl stát?

Přemysl Vaculík

VIP 19. 11. 2019, 20:41

Těžko soudit, 10-15 tisíc?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat