Google Fotky získávají manuální označování lidí

Google Fotky získávají manuální označování lidí
2019-11-27T18:19:15+02:00
• 28. 11. 2019

Grafika: Google.com

Nějakou dobu se spekulovalo, že by služba Google Fotky měla získat manuální označování lidí ve fotografiích. Do této doby se o to starala sama služba a nebyla možnost editace. Konečně jsme se dočkali této novinky, byť nepracuje zcela manuálně. Spíše by se dalo říci, že zde Google hraje stále velkou roli.

Označování lidí a Google Fotky

Jak již bylo řečeno, pokud systém rozeznal na fotografii obličej, označil jej. Do této chvíle jsme neměli možnost jakékoliv úpravy. V tuto chvíli se ale šíří aktualizace, respektive aktivování funkce manuálního označování lidí. Zde tedy záleží na serverech Googlu, jestli aktivuje novinku na vašem zařízení.

V první řadě je nutné upozornit, že služba Google Fotky umožňuje manuální označení a editaci jen v případě, když dojde k rozeznání tváří. Není zde k dispozici jednoduchý nástroj, kterým byste označili cokoliv. Jestli máte ve své aplikaci novou funkci, zjistíte jednoduše. Na konkrétní fotografii vysunete spodní lištu, kde byste měli vidět ikonu tužky. Pokud na fotce došlo k identifikaci obličejů, tak byste měli vidět návrhy ve spodní části.

označování lidí

Po zvolení obličeje následně můžete vybrat z existujících lidí v databázi, nebo vytvořit nový záznam. V tomto momentu můžete zvolit jakoukoliv osobu. Pokud nevidíte jakýkoliv návrh, systém nedokázal rozpoznat obličej. Jedná se tedy spíše o polomanuální označování obličejů, ale rozhodně se může hodit.

Kromě označování ale zde také odstraňovat označené obličeje, takže nemusíte mít v aplikaci neznámé lidi. Stačí jen v editační části kliknout na červenou ikonu se znaménkem mínus.

logo-app Fotky Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat