PocketVision od Honoru pomůže zrakově postiženým

PocketVision od Honoru pomůže zrakově postiženým
2019-10-27T18:00:39+02:00
• 27. 10. 2019

Honor na letošním veletrhu IFA představil novou funkci pro smartphony, která se jmenuje PocketVision, která má pomoci zrakově postižením s poznáváním světa kolem sebe. Funkce byla představena na nových telefonech Honor 20 a Honor 20 Pro. Dostupná je však i pro ostatní zařízení Honor a Huawei prostřednictví Huawei AppGallery, přes Google Play není dostupná.

„HONOR uvedl na IFA výstavě novou aplikaci PocketVision, která využívá sílu AI technologie a čtyřnásobné kamery HONOR 20 Pro, čímž pomáhá ve čtení zrakově postiženým lidem. Technologie PocketVision byla vyvinuta sociální společností Eyecoming ve spolupráci s HONOR.“

Pomoc zrakově postižením s poznáváním světa

Nová funkce PocketVision nabídne tři vlastnosti. První je převod textu na řeč. Nejedná se o nic převratného, tuhle funkci má zcela každý telefon s Androidem, Honor zde však prostřednictvím jejich vlastní aplikace nabízí čtení textu, který uživatel snímá prostřednictvím kamery, například při prohlížení jídelního lístku.

Druhou funkcí je zoomovací režim, kdy též pomocí fotoaparátu se prohlížený text zvětší. Poslední funkcí jsou různé filtry nazvané negativní režim obrazu. Díky těmto různým obrazovým filtrům se zrakově postižené osobě text zbarví tak, aby byl například kontrastnější, čehož je dosaženo prostřednictvím konverze do modrožluté barvy.

„S cílem zvýšit povědomí o bariérách nevidomých a slabozrakých lidí se společnost HONOR spojila s Royal National Institute of Blind People (RNIB), která podporuje lidi se zrakovým postižením. Aplikace podporuje anglický, portugalský, německý, španělský, italský a čínský jazyk.“

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat