Nouzové informace je novinka od Googlu aktualizováno

Nouzové informace je novinka od Googlu [aktualizováno]
2019-10-02T07:20:03+02:00
• 2. 10. 2019
3

Aktualizováno 2. 10.

Nová aplikace Nouzové informace od Googlu je stále nedostupná ke stažení, ale již se podařilo získat instalační APK balíček. Zatím se jedná o dost jednoduchou aplikaci, kde vyplníte základní údaje o sobě, přidáte kontakty pro nouzové situace, a to je v podstatě vše.

Zatím tedy nabízí možnost odeslání nouzové SMS zprávy s polohou. Detekce autonehody není dostupná a seznam podporovaných zemí taktéž není dostupný, ale dá se předpokládat, že zde bude omezení na USA.

Zatím tedy můžeme doporučit aplikaci Záchranka, jak zmiňuje čtenáře v komentáři pod článkem. Nabízí více informací a možností.

Původní článek 1. 10.

V Obchodě Play se objevila aplikace Nouzové informace od Googlu, která má napomoci v krizových situacích. V podstatě by se dala jednoduše specifikovat tak, že slouží na zavolání záchranky, případně informování vybraných kontaktů, ale jak se ukazuje, bude disponovat i rozšířenými funkcemi.

Nouzové informace

V tuto chvíli nelze aplikaci stáhnout ani na jedno redakční zařízení, a to mezi nimi jsou i zařízení Pixel s nejnovějším Androidem 10. Předpokládá se, že aplikace bude mít exkluzivitu na mobilech Pixel 4, ale následně by mělo dojít k rozšíření na starší modely Pixel. Později se možná dočkají i jiná zařízení.

Kromě základních možností kontaktování záchranných služeb a vybraných kontaktů zřejmě nabídne i možnost detekce autonehody. V takovém případě se budou pravděpodobně využívat všechny senzory smartphonu. Na základě získaných dat Google pravděpodobně dokáže určit, jestli došlo k auto nehodě či nikoliv.

Aplikace dokonce obsahuje demo autonehody, kdy si uživatel bude moci vyzkoušet, jak se aplikace chová a jak se ovládá. Bohužel dostupnost funkce bude zatím omezena na území USA. Samozřejmě je otázkou, jak přesná bude tato funkce. Google pravděpodobně bude pracovat i na dalších možnostech. Napadá nás například funkce detekce pádu nebo jiné nehody.

logo-app Nouzové informace Google LLC NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zdenek Holcman

2. 10. 2019, 6:29

Ekvivalent aplikace Zachranka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medicalit.zachranka o které se domnívám, že je v našich zeměpisných šířkách k použití okamžitě a asi by neměla chybět v žádném chytrém mobilu.

Richard Fabián

1. 10. 2019, 14:18

A kdy ji Google zase zruší ?

Zmačkněte a podržte na pixelu power button a vyskočí vám jako poslední možnost nabídky! Mám to tam minimálně od včera.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat