Aplikace Google Kontakty dostává jednu novinku z mnoha budoucích aktualizováno

Aplikace Google Kontakty dostává jednu novinku z mnoha budoucích [aktualizováno]
2019-10-27T14:55:26+02:00
• 27. 10. 2019

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 27. 10.

Před více než týdnem jsme vás informovali o několika novinkách, které se objeví v aplikaci Google Kontakty. Nyní zde máme aktualizaci aplikace na verzi 3.11, přičemž ještě záleží na příkazu ze strany serverů Googlu. Konkrétně se v aplikaci objevuje nový vzhled formuláře pro zadávání informací. Nyní jsou všechna pole v obdélníku.

Původní vs. nový vzhled

Původní článek 19. 10.

Aplikace Google Kontakty nedávno získala gesto na přepínání účtů, ale v dohledné době se dočkáme další novinek, které budou pravděpodobně pro mnohé užitečnější, než tato drobnost. Za objevem stojí Jane Manchun Wong (@wongmjane), která prozkoumávala zdrojový kód aplikace pro Android.

Google Kontakty a nové funkce

Možná patříte mezi ty uživatele, co mají na svém zařízení více účtů, například osobní a pracovní. Občas se vám může stát, že si neuvědomíte, v rámci kterého svého účtu vytváříte kontaktní informace na nějakou osobu. V takovém případě jste museli celý proces opakovat znovu a původní kontakt smazat. Nově ale půjde přesunout kontaktní informace mezi uživatelskými účty skrze jedno tlačítko.

Google zřejmě zapracuje na možnosti sdílení kontaktů. Do této chvíle zde byla jen jedna možnost, přičemž došlo na poslání všech informací, které máte u dané osoby uloženy. Nově ale půjde sdílet jen určité informace, takže nebudete muset sdílet absolutně vše.

Samotná aplikace Google Kontakty je designovaná tak, aby zobrazovala souhrnné kontaktní informace, ale zřejmě se dočkáme možnosti zobrazení nemodifikovaných informací z ostatních služeb, které jsou napojeny. Dále se bude nabízet historie vyhledávání, což může usnadnit opakované zadávání dotazů.

Také se podařilo najít grafické úpravy. Jedna z nich naznačuje nové uspořádání tlačítek u zkratek na kontakt. Druhá změna se bude týkat samotného formuláře pro zadávání informací.

Opět není známo, kdy se novinky objeví v aplikaci pro všechny uživatele. Dá se předpokládat, že je Google aktivuje ze strany serveru, když se již nachází v aplikaci.

logo-app Kontakty Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ladislav Bárta

20. 10. 2019, 16:27

A kdy pujdou do kontaktů hromadně přehrát profilové fotky z whats appu? Z intagramu to jde, z fcb taky. Možná to nejak jde i z whtap, ale ja na to nepřišel.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat