Facebook nabídne nové rozložení fotek v příspěvcích

Facebook nabídne nové rozložení fotek v příspěvcích
2019-10-09T18:38:51+02:00
• 10. 10. 2019

Aplikace Facebook se v poslední době proměnila do zcela bílého provedení, takže očekáváme, že se v dohledné době dočkáme prvního testování tmavého režimu. Bohužel zatím nebyla evidována jakákoliv příprava nebo náznaky chystané změny. Instagram již nabízí tmavé provedení, stejně jako Messenger. Jakmile se ve zdrojovém kódu objeví nějaké úpravy kvůli tmavému vzhledu, zajisté se to dozvíme prvně od Jane Manchun Wong (@wongmjane). Ve svém zkoumání zdrojového kódu aplikace Facebook ale objevila jinou novinku.

Facebook a sdílení fotek

Pokud dnes z aplikace sdílíte fotografie, můžete jen vybrat ze zařízení jednotlivé snímky, napsat nějaký komentář, a to je vše. Jane ale objevila, že si Facebook pohrává s úpravou rozložení fotografií. K dispozici budou celkem čtyři styly, díky čemuž budou některé příspěvky vypadat o něco lákavěji.

V základu zde bude rozložení, kde v první řadě budou jen dva snímky, pod kterými se budou nacházet další tři. Dále zde bude pruhový styl, kdy dojde k menšímu rozházení, aby všechny fotky nebyly v jedné linii. Třetí styl nabídne dominantní snímek, pod který bude možné vložit text a pak budou následovat čtyři snímky vedle sebe. Poslední vzhled nabídne dva sloupce.

Kdy se novinky dočkáme, není zatím známo. Možná si Facebook přichystal i jiné novinky. Rozhodně by neuškodilo, kdyby začal nabízet vyšší kvalitu. Ostatně ne všechny obrázky, co se sdílí na Facebooku si zachovávají kvalitu. I kvůli tomu uživatelé této sociální sítě raději sáhnout po lepší službě na sdílení snímků.

Zdroj: twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat