Chystají se novinky pro Google Fotky

Chystají se novinky pro Google Fotky
2019-10-09T21:24:37+02:00
• 10. 10. 2019

Zdroj: Google.com

1

V dohledné době se máme dočkat nového editačního nástroje v aplikaci Google Fotky, ale asi to nebude jediná novinka, která by se měla letos objevit. Jane Manchun Wong (@wongmjane) prozkoumala zdrojový kód aplikace pro Android a objevila chystané novinky. Díky tomu se na některé můžeme podívat, ale není známo, kdy budou představeny a kdy budou dostupné pro všechny.

Google Disk a Google Fotky – končí vzájemná automatická synchronizace

Chystané novinky pro Google Fotky

Není to tak dávno, co byla ohlášena nová funkce Memories, což je v podstatě jen specifická a soukromá varianta Příběhů (Stories). Jane objevila, že kromě připomínek toho, co se stalo před rokem, přibude ještě jedno zobrazení. To se bude týkat aktuálního týdne. V rámci novinky se tedy budou zobrazovat připomínky, co všechno aplikace připomněla v aktuálním týdnu.

novinky pro Google Fotky

Také bychom se mohli dočkat nastavení, kdy si uživatel zvolí, které snímky nebudou připomínány v rámci Memories. Zde se nabídne nastavení termínu, z kterého nebude funkce získávat snímky. Dle ukázky lze konstatovat, že bude možné nastavit více termínů.

Před nějakou dobou se začaly objevovat náznaky, že bude možné sdílet fotografie v rámci skupiny, kterou si vytvoříte. Kromě toho bude možné běžně komunikovat pomocí textových zpráv. Zjednodušeně řečeno, bude to omezená forma komunikačního nástroje uvnitř aplikace Google Fotky. Nyní se konečně ukazuje, jak bude novinka vypadat v praxi.

 

Novinky pro videa

Přehrávač videí zabudovaný v aplikaci Google Fotky bude nově podporovat gesto pinch-to-zoom pro přiblížení videa. Jednoduše si budete moci pomocí dvou prstů přiblížit určitou část přehrávaného videa.

Editor pro videa projde menší grafickou proměnou. V tuto chvíli jsou v dolní části textová tlačítka pro stabilizaci nebo otočení. V nové verzí se přesunou tyto volby hned pod video a změní se na ikony. Časová linie bude mít výraznější posuvníky.

Dvě drobnosti na závěr

Google Fotky mají v hlavní nabídce čtyři volby, přičemž jedna z nich se jmenuje Asistent. To může být pro některé uživatele trochu matoucí, ale nový název „Pro tebe“ může být přesnější. Ostatně tato část aplikace zobrazuje návrhy pro uživatele.

Poslední novinka se bude týkat lišty pro vyhledávání. Jakmile do tohoto místa kliknete, zobrazí se návrhy – například selfie, videa, oblíbené a podobně. Zde se objeví nová položky „Naposledy přidáno“, což zobrazí nejnovější fotografie.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Viktor Špička

11. 10. 2019, 21:20

Já bych uvítal kdyby se vrátila Picasa a nejlépe rovnou uvnitř fotek . Tydlety sociální čípoviny jenom obtěžují a na jednoduchou editaci fotek co nebude s 1000 a 1 barevným filtrem člověk aby hledal a nenarazil v nepořádku jménem Google Play Store…:(((

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat