EasyPhone AD je novinka od Evolveo s Androidem 4.4.2 KitKat

EasyPhone AD je novinka od Evolveo s Androidem 4.4.2 KitKat
2019-10-13T09:40:46+02:00
• 13. 10. 2019
1

V třetím kvartálu roku 2019 přichází výrobce telefonů Evolveo na český trh s telefonem, který má v sobě operační systém z října 2013. Šest let starý operační systém má být hlavním tahounem při koupi tohoto zařízení. Systém již brzy nebude Googlem podporován, a ne všechny aplikace jsou na něj v dnešní době již dostupné. Evolveo však cílí na uživatele, kteří chtějí mít tlačítkový telefon a přitom mít chytrý operační systémem. Cenově zařízení nepřekoná hranici 2 000 Kč, jde tedy o dražší tlačítkový telefon a na druhé straně jde o levný vstup do světa chytrých telefonů.

Evolveo EasyPhone AD

Jednoduché ovládání, proto Easyphone

EasyPhone je řada telefonů, kde by mělo být zajištěno snazší ovládání telefonu. Proč však nese telefon přídomek AD neboli v překladu reklama, není zřejmé. Parametrově telefon odpovídá dobám dávno minulým, nacházíme zde 2MPx snímač, což stěží můžeme považovat za standard doby. K dispozici je 3G připojení a Wi-Fi. Do EasyPhone AD vložíte buď dvě SIM karty (standardní a micro) nebo jednu SIM kartu a SD kartu. Nechybí ani již starý micro-USB konektor. Nezmizel však 3,5mm jack pro sluchátka.

Displej má 2,8″ palců, a jedná se o dotykový panel. Na tak malém zařízení si kvůli malým rozměrům nespustíte pohodlně film či hru. Evolveo EasyPhone AD je však primárně určen pro méně náročné uživatele a tak prostředí zastaralého Androidu 4.4.2, kde se nedočkáte ani aktuálních bezpečnostních balíčků, nabízí zjednodušený režim ovládání. Jde tedy o systém výrazně výrobcem modifikovaný.

Evolveo EasyPhone AD

V zadní části telefonu pod kamerou se nachází SOS tlačítko pro rychlé přivolání pomoci až na pět předvolených čísel. Telefon se prodává i s nabíjecí dokovací stanicí. Baterie má kapacitu 1 700 mAh, ale díky malému a slabému displeji (320 x 240 pixelů) a starému procesoru můžeme čekat delší výdrž, výrobcem však údaj o tzv. Screen on Time (SoT) nebyl specifikován. Operační paměť má 512 MB. Cena zařízení je 1 800 Kč a je dostupné v různých eshopech.

Zdroj: evolveo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ełsa Gutmann

13. 10. 2019, 9:54

Hustý pro mojí mamku jak dělanej :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat