Youtube končí s televizní webovým rozhraním aktualizováno

Youtube končí s televizní webovým rozhraním [aktualizováno]
2019-09-16T21:25:52+02:00
• 16. 9. 2019
2

Aktualizováno 16. 9.

Včera jsme vás informovali, že webové televizní rozhraní Youtube bude ukončeno. Bohužel se nikde nezmiňovalo, kdy se tak konkrétně stane. Web Variety získal informaci, že se tak stane již 2. října. Jedním z důvodů ukončení je údajně využívání na necertifikovaných zařízeních. Po datu ukončení bude stránka youtube.com/tv, kde se nyní tato verze nachází, bude přesměrovávat uživatele na hlavní stránku Youtube.

Původní článek 15. 9.

Dnes možná ani nevíte, že Youtube má speciální verzi svého webového rozhraní, které je designované jako televizní prostředí, respektive aplikace pro televize. Nachází se na adrese youtube.com/tv. Dříve se tato část jmenovala Youtube Leanback. Nyní se ale dozvídáme, že dojde k ukončení.

Youtube TV na webu

Došlo k rozhodnutí, že toto webové rozhraní bude ukončeno. Bohužel se nikde nepíše, kdy se tak stane. Po otevření stránky youtube.com/tv jste jen informováni, že brzy bude tato stránka zrušena. To zřejmě nejvíc zasáhne ty, kteří používali nějaký počítač napojený na televizi ke sledování Youtube.

Tato verze YouTube bude brzy zrušena. Pořád budete moci navštívit web youtube.com, ale na podporovaných zařízeních si můžete vychutnat optimalizované prostředí. Přejděte do obchodu s aplikacemi na svém zařízení a podívejte se, zda je aplikace YouTube dostupná k instalaci, nebo si prohlédněte seznam podporovaných zařízení na stránce yt.be/help/devices.

Youtube se zde odkazuje na stránku, kde uživatelé najdou seznam podporovaných zařízení. Pokud chcete stále používat svůj počítač ke sledování Youtube v takto specifickém rozhraní, budete muset sáhnout po alternativním řešení. Web AndroidPolice například doporučuje Kodi a speciální plugin.

Pokud si nechcete koupit novou chytrou televizi s podporou Youtube, můžete například sáhnout po Chromecastu. Sice se jedná o investici, ale v tomto případě je vynaložená částka nejnižší.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lubomír Šaravec

17. 9. 2019, 2:59

to bude asi to nejlepší řešení

jirka klaban

16. 9. 2019, 23:15

1999-,

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat