Vyzkoušeli jsme nové Nokie 7.2 a 6.2 IFA

Vyzkoušeli jsme nové Nokie 7.2 a 6.2 [IFA]
2019-09-09T18:58:19+02:00
• 7. 9. 2019
5

Na veletrhu IFA v Berlíně jsme si krátce osahali i nové kousky od finského výrobce, konkrétně modely Nokia 7.2 a Nokia 6.2. Oba telefony spadají do kategorie střední třídy a jak vzhledem, tak i specifikacemi, jsou si obě novinky velice podobné. Dalo by se říci, že Nokia 7.2 je jen vylepšenou verzí modelu Nokia 6.2. Veškeré podstatné parametry uvádíme v samostatném článku.

Nokia 6.2 a 7.2

Na první pohled od sebe tyto dva telefony jen stěží rozeznáte. Konstrukčně jsou totiž v podstatě to samé, na výšku měří dokonce úplně stejně, jen Nokia 6.2 je nepatrně širší, tlustší a tím pádem i těžší. V ruce ale oba modely působí dobrým dojmem, i když pro někoho mohou být novinky již přeci jen trochu velké.

Hned ze začátku mě uchvátila smaragdově zelená barva Nokie 7.2, která je zachycena na přiložených fotografiích. Záda jsou vyrobena z mléčného skla, které vypadá na pohled velice hezky a díky dobře promyšlenému provedení na něm neulpívají viditelně otisky prstů.

V ruce se telefony drží a celkově působí velice dobře, bez znalosti parametrů a ceny bych je tipoval spíše na top modely, ačkoliv tomu tak není. Zkrátka si výrobce dal záležet na každém detailu a v mém žebříčku oblíbených novodobých telefonů Nokia se model 7.2 umístil hodně vysoko. Naposledy mě takto výrazněji zaujala černo-měděná Nokia 7 Plus.

Displej vypadá taky vcelku slušně a pozorovací úhly i barevné podání je na dobré úrovni, jedinou vadou na kráse jsou poměrně výrazné rámečky na všech stranách. Naopak pochválit můžeme za neopomenutí 3.5mm jacku na sluchátka, který se nachází na vrchní hraně.

Ačkoliv se každému nemusí líbit čistý Android One, zařadil bych tuto vlastnost také mezi pozitiva, jelikož jsou tímto zaručeny pravidelné, včasné a dlouhodobé aktualizace. Do prodeje jdou telefony sice ještě s Androidem 9 Pie, nicméně je otázkou několika týdnů, než si nový Android 10 najde svou cestu do programu Android One.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

V samostatném článku o 6.2 a 7.2 jsem se dočetl: „Obě novinky přichází rovnou s Androidem 10 a společnost HMD Global slibuje dva roky aktualizací, takže se teoreticky majitelé mohou dočkat i Androidu 12.“.
Vy tady teď píšete: „Do prodeje jdou telefony sice ještě s Androidem 9 Pie, …“, tak jak to tedy je?

Přemysl Vaculík

VIP 25. 9. 2019, 7:14

Taková byla původní informace, zřejmě změnily plán a aktualizaci vydají pak.

Jaromír Kučera

9. 9. 2019, 4:29

Nikdy neříkej nikdy!

tomas sistek

8. 9. 2019, 10:53

Nebyl by tam nějaký s Windows Phone

Přemysl Vaculík

VIP 8. 9. 2019, 11:20

Nebyl a nikdy nebude.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat