Twitter zavádí funkci Skrýt odpovědi, bojuje proti nenávisti

Twitter zavádí funkci Skrýt odpovědi, bojuje proti nenávisti
2019-09-21T16:30:10+02:00
• 21. 9. 2019
2

Jedna z největších sociálních sítí světa, Twitter, v průběhu dnešního dne zavedla svou novou funkci pod názvem „Skrýt odpovědi“. V současné chvíli je k dispozici pouze na území Spojených států amerických a Japonska. Znamená to tedy, že Twitter je nyní ve fázi testování a vývoje.

Twitter se pustil do boje s nenávistnými komentáři

Nicméně, cílem této funkce je poskytnout uživatelům možnost skrýt odpovědi u svých tweetů, jenž mohou být urážlivé nebo irelevantní. Twitter nejprve potvrdil, že tuto funkci testoval již v únoru letošního roku, ovšem až nyní se rozšiřuje mezi hrstku uživatelů.

Jak bylo již v úvodu článku řečeno, prostřednictvím této funkce budete moci skrýt určité odpovědi u svých příspěvků (tweetů). Pokud například někdo odpoví na váš tweet vulgárně nebo urážlivě, můžete jeho odpověď jednoduše skrýt. Ostatní uživatelé tak tuto odpověď neuvidí. 

Jiné platformy jako Instagram a Facebook dávají naopak uživatelům možnost mazat komentáře úplně, ovšem funkce Twitteru bude pracovat na lehce odlišném principu. Pokud tedy uvidíte tlačítko „Zobrazit skryté tweety“, můžete na ně klepnout a zjistit, jaké odpovědi jste původně skryli. 

Twitter prohlásil, že cílem této novinky je povzbudit uživatele, aby se velmi dobře zamysleli nad tím, co a jak píšou. Funkce by teoreticky mohla odradit lidi od zasílání nenávistných a irelevantních reakcí. Kritici naopak ale tvrdí, že se jedná o nový způsob, jakým Twitter umožní uživatele umlčet v nesouhlasných názorech. Jak se k této novince stavíte vy – jste pro zavedení či nikoliv? 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lubomír Jakeš

21. 9. 2019, 17:55

Je to opravdu cenzura… teď tam ten politik nechá jen ty příspěvky, které jsou pozitivní a ostatní vypne… já bych sociální sítě zrušil a lidi bych poslal opět do ulice jako v 70 letech…

Mohu napsat, že pročítám diskuze na různých serverech a kolikrát jen nechápavě zírám. Opravdu se lidi k sobě chovají jako hovada a hlavně když jde o politiku. Ale i na takových jako je tento, stačí se podívat na mobilmánii. Je jasné. že do očí by si to asi neřekli, ale každopádně je to odporné. Že začínají sociální sitě nabízet tyto možnosti je pochopitelné, protože to nemohlo dopadnout jinak. On-line prostředí je úžasná věc,ale zároveň i odporná žumpa. A je jasné, že spousta lidí v tom vidí cenzuru . Jenže co s tím? Lidé by měli začít u sebe, ale to se zřejmě nestane a možná to bude ještě horší. Tak asi nezbývá než to nějak v rámci schůdných možností regulovat. Společnost se hodně mění, ale bohužel ne k tomu lepšímu, co se vztahů mezi sebou týká…..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat