Huawei Assistant bude náhradou za Google Assistant

Huawei Assistant bude náhradou za Google Assistant
2019-09-21T19:30:29+02:00
• 21. 9. 2019

Společnost Huawei představila svůj již druhý letošní vlajkový model. Oproti loňským telefonům přichází s operačním systémem Android, ovšem kompletně bez Google Služeb. Jednou z velkých výhod Androidu jsou právě implementované služby, které jsou na špičkové úrovni. Například součástí operačního systému je Google Assistant. Bohužel toho si na novém vlajkovém modelu neužijete. 

Série Huawei Mate 30 představena, Google služby nehledejte

Huawei představuje vlastního asistenta

Z tohoto důvodu se společnost Huawei rozhodla představit vlastního asistenta pod názvem Huawei Assistant. Ten vůbec poprvé přijde na nové modely Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro. 

Huawei Assistant bude moci v telefonu hledat soubory a další informace uložené v telefonu, jako jsou aplikace, e-maily, poznámky, schůzky v kalendáři a podobně. Online vyhledávání pak bude probíhat prostřednictvím výchozího prohlížeče – ano, budete i nadále moci nastavit hlavním prohlížečem Chrome od Googlu, kde pak použijete hledání Google. V současné chvíli není jasné, jakým způsobem vlastně bude asistent fungovat, tedy jakou kvalitu výsledků nabídne. 

Huawei uvedl, že výkonnostní schopnosti by měly být na stejné, případně podobné úrovni jako nabízí Google Assistant. K tomu společnost dodala, že Huawei Assistant bude každým měsícem lepší a lepší. Huawei Assistant se poprvé objeví již v telefonech Mate 30 a do dalších telefonů dorazí v budoucnu prostřednictvím AppGallery.

Huawei Mate 30 nabídne odemčení bootloaderu

Zdroj: ausdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat