Starbucks má propisku, s kterou lze platit díky NFC

Starbucks má propisku, s kterou lze platit díky NFC
2019-09-22T18:00:26+02:00
• 22. 9. 2019

Pokud jde o zvláštní produkty, které spíše hranicí s kuriozitami, tak na současném trhu najdeme velké množství takových produktů. Některé firmy ale jdou trochu dál. Možná by vás napadlo, že doba, kdy jsme si lepili nejrůznější NFC nálepky na mobil, abychom mohli takto platit, je pryč. I tak se ale objevují alternativní způsoby placení, kdy jednoduše nepotřebujete mobilní telefon, abyste si něco koupili.

Starbucks Touch: The Pen

Známý řetězec Starbucks přišel s novinkou The Pen v rámci své linie produktů Starbucks Touch. Skutečně se jedná o běžnou propisku větších rozměrů, do kterého byla zakomponována technologie NFC. Vše za účelem možnosti zaplacení v obchodě bez toho, aniž by uživatel vytahoval svou peněženku nebo musel mít u sebe mobilní telefon s touto metodou placení.

Je zde ale několik omezení. Novinka Starbucks Touch The Pen je k dispozici jen v Japonsku a obsahuje metodu placení Felica, která funguje jen v této zemi. Za ní stojí společnost Sony. Pero je nezávislé na mobilním telefonu, takže pro placení není potřeba mít cokoliv sebou. K dispozici je v základu barva kávově hnědá, ale je možné vyměnit za jiné.

Cena tohoto„udělátka“ byla stanovena na 4000 jenů, což je v přepočtu přibližně 870 Kč bez daně a dalších poplatků. Samozřejmě je využití v našich končinách nulové, ale na druhou stranu se ukazuje, kam dnes technologie mohou zajít. Ani bych se nedivil, pokud by se podobné firmy pochlubily něčím takovým v Evropě.

Starbucks ale ve své linii nabízí i jiné produkty, kterými lze platit. Nabízí se například obal nebo přívěsek v podobě kabelky. Jak je vidět, některé společnosti jdou v propagaci své značky dost daleko.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat