Facebook vám možná doporučí, jak se oblékat

Facebook vám možná doporučí, jak se oblékat
2019-09-22T19:33:32+02:00
• 22. 9. 2019

Facebook pracuje na nejrůznějších projektech, které mají za cíl prozkoumat různé oblasti zájmu. V poslední době se hodně pracuje na „umělé inteligenci“, která se následně využívá pro nejrůznější aplikace. Od základního pochopení textu, přes identifikace fotografií a objektů obsažených na nich, až po vytváření umění. Facebook se nedávno pochlubil novinkou Fashion++.

Facebook Fashion++ poradí s oblečením

Fashion++ je v tuto chvíli jen na experimentální úrovni a hlavním cílem je doporučení v oblasti módy. Systém jako takový naskenuje vaši podobu, provede rozsáhlou analýzu toho, co máte oblečení a následně vytvoří doporučení. V žádném případě nejde o návrhy, kdy si uživatel má zakoupit zcela nové oblečení. V podstatě Fashion++ poradí, co změnit, jak nosit triko, jakou barvu přidat, co odebrat a podobně.

Facebook Fashion

Systém jako takový si například vytvoří siluetu a na ni následně pracuje s oblečením a doplňky. Pro naučení umělé inteligence byly použity fotografie s módním oblečením, nedošlo k zásahu člověka nebo korekci od nějakého operátora. V podstatě se systém učí na tom, co současná móda považuje za vhodné.

Systém jako takový se neustále aktualizuje, tudíž může nabízet nejrůznější návrhy. Facebook vytvořil Fashion++ hlavně s cílem ukázky, že podobné systémy nemusí nabízet komplexní návrhy, ale lze docílit i drobných doporučení. Zatím není jasné, jestli se tato novinka dostane na trh jako hotový produkt, nebo jestli před tím nedojde k nějakým úpravám. Pokud se dočkáme finálního produktu, mnozí uživatelé by mohli získat osobního módního poradce, který drží krok s dobou.

Zdroje: engadget.com, ai.facebook.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat