Spotify vrací ověřování adres u Premium for Family

Spotify vrací ověřování adres u Premium for Family
2019-09-13T09:30:18+02:00
• 13. 9. 2019

Grafika: Spotify

V minulém roce jsme vás informovali, že Spotify chce ověřovat vaši polohu, pokud používáte rodinný plán Premium for Family, kde může být až šest členů. Po nějaké chvíli došlo ale ke zrušení vzhledem k přístupu datům o poloze a právním předpisům. Nyní ale Spotify vrací toto ověřování.

Spotify a ověřování polohy

V srpnu Spotify aktualizovalo podmínky používání Premium for Family. Konkrétně jsme se dočkali úpravy, kdy společnost může při registraci tohoto tarifu ověřit adresu (tedy polohu uživatele) na samotném zařízení. Zároveň má právo čas od času požádat o ověření všechny členy, kteří jsou zapojeni do Premium for Family.

Dle potřeby vás můžeme požádat o zopakování potvrzení adresy vašeho bydliště, abychom se ujistili, že stále splňujete kritéria pro poskytování předplatného.

Spotify jde pouze o zabránění zneužívání této nejlevnější varianty předplatného. Ostatně není neobvyklé, když se několik lidí domluví a zřídí si takový tarif bez toho, aniž by byli v rámci jedné rodiny. Samozřejmě je teď otázkou, jak často bude Spotify ověřovat polohu.

V rámci podmínek se jednoduše konstatuje, že pokud dojde ke zjištění, že jakýkoliv bod je porušován, může dojít k okamžitému zrušení předplatného. Jelikož nemusíte povolit aplikaci Spotify přístup k poloze, bude zajímavé sledovat, jak si toto bude vynucovat k ověření adresy bydliště.

Společnost Spotify si vyhrazuje právo kdykoli s okamžitou platností ukončit či pozastavit přístup ke službě Spotify Premium Family a účtu (účtům) ve službě Spotify Premium Family, pokud nesplníte kritéria pro nárok na předplatné a jak bude jinak uvedeno v podmínkách použití služby Spotify.

Zdroje: cnet.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat