Spotify ověřuje rodinné předplatné, kontroluje adresy uživatelů

Spotify ověřuje rodinné předplatné, kontroluje adresy uživatelů
2018-09-28T15:54:36+02:00
• 28. 9. 2018
8

Spotify je na trhu s hudebním průmyslem absolutní jedničkou, a to už pěknou řadu let. Právě tato společnost nastartovala trend v podobě streamování hudby. Během dvou až tří let se tento průmysl skutečně rozrostl do takových výšin, že se v tomto segmentu začal pohybovat i Apple a další společnosti.

Spotify má problém s vyděláváním, což je mimo jiné hlavní důvod, proč si pro své zákazníky připravilo poměrně razantní změny. Společnost zkrátka chce, aby jeho zákazníci více platili. Služba celou situaci řeší, řekněme, velmi nešťastně. 

Několik lidí v USA a v Německu vyjádřilo svou nespokojenost na sociální síti Twitter, a to kvůli nepřiměřeným požadavkům na jejich umístění. Pokud nevíte, co si pod touto větou představit, ihned vám vše vysvětlím. 

Spotify mění pravidla hry a líbit se vám nebudou

Spotify se rozhodlo, že bude chtít od svých předplatitelů balíčku „Premium for Family“ potvrzení adresy pomocí GPS souřadnic. Firmě totiž vadí, že někteří účastníci tohoto rodinného tarifu nejsou z jednoho a toho samého bydliště. Jinými slovy, pokud si předplácíte rodinný tarif u Spotify, kterého jsou součástí vaši přátelé, zřejmě budete mít brzy smůlu. 

Podmínky rodinného plánu specifikují, že „všichni držitelé účtu musí bydlet na stejné adrese, aby mohli službu používat bez jakýchkoliv problémů a se slevou“. Problém také ale je, že ne všechny rodiny žijí na stejné adrese. Možná by tedy nebylo od věci, kdyby Spotify veškeré změny podmínek zvážilo. Navíc se někteří zákazníci obávají, že může docházet k zneužití soukromých dat. 

Zdroje: phonearena.com, qz.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Radek Hermann

28. 9. 2018, 16:25

To by bylo slabší!
PS: opravte poslední větu „může docházet k zneužití soukromích dat. “ Edit->soukromých

Petr Figala

28. 9. 2018, 16:20

tomu nerozumím, jak to chtějí kontrolovat podle gps? vždyť každý chodí do školy nebo práce, to jako budou kontrolovat v noci a usoudí, že spíme na jedné lokaci? spotify využívám převážně mimo domov, v práci, v autě, ve vlaku, tohle je hodně děravý nápad..

Přemysl Vaculík

VIP 28. 9. 2018, 16:25

Sice detaily neznám, ale pokud vezmou mnoho záznamů od jednoho uživatele, mohou porovnat s rodinnými příslušníky dle statistiky.

Petr Figala

28. 9. 2018, 18:48

Takže mám zakázat aplikaci přístup k gps? dobře vědět…

Přemysl Vaculík

VIP 28. 9. 2018, 18:53

Nebo si to vynutí.

Zdeněk Koutský

VIP 29. 9. 2018, 23:29

Troufám si říci, že se bude jednat pouze o jednorázovou kontrolu dle GPS souřadnic. To znamená, že by se všichni účastníci měli sejít na jednom místě.

Filip Ondrejka

28. 9. 2018, 16:19

To overenie GPS má byť jednorázové?

Zdeněk Koutský

VIP 29. 9. 2018, 23:28

To netuším, ale pravděpodobně ano

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat