Samsung představil Galaxy Tab Active Pro, tablet do extrémních podmínek IFA

Samsung představil Galaxy Tab Active Pro, tablet do extrémních podmínek [IFA]
2019-09-06T16:30:58+02:00
• 6. 9. 2019

Jsou tomu již dva roky, co jihokorejská společnost Samsung představila svůj vůbec první odolný tablet. Dlouhé časové rozpětí mezi starým a novým modelem je nyní konec, neboť byl v rámci konference IFA 2019 představen nový tablet Samsung Galaxy Tab Active Pro. 

Galaxy Tab Active Pro pro opravdovou práci

Oproti modelu Tab Active 2 disponuje větším 10palcovým displejem, což je skvělá příležitost pro režim DeX, jenž je taktéž k dispozici. Celkově nabízí zobrazovací plocha rozlišení 1 920 x 1 200 pixelů (16:10).

Tablet je již na první pohled navržen hlavně pro tvrdé prostředí, tedy patří do rukou těm, kteří jsou každý den v zaprášeném prostředí a podobně. V rámci Galaxy Tab Active Pro je k dispozici samozřejmě také S Pen, jenž je uložen v levém horním rohu. Pod velkým displejem se pak nachází hardwarové klávesy pro základní navigaci. Samsung na tiskové konferenci prohlásil, že displej nabízí jas v podobě 550 nitů, což zajistí skvělou viditelnost na přímém slunečním světle. 

Galaxy Tab Active Pro byl navržen tak, aby přežil extrémní pracovní podmínky. Proto jej Samsung vybavil i certifikací IP68, která zařízení ochrání proti vodě a prachu. Zařízení bylo testováno také na pády z 1,2 metrů, podle standardu MIL-STD-810G. 

O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se v tomto případě stará operační paměť s kapacitou 4 GB. Pro soukromá data je připraveno 64GB vnitřní úložiště s možností rozšíření až o dalších 512 GB prostřednictvím microSD karty. Srdcem celého tabletu je pak procesor Snapdragon 710. Ihned při prvním spuštění budete mít k dispozici operační systém ve verzi Android 9 Pie. Tablet je kromě toho vybaven 7 600mAh baterií, zadním 13megapixelovým a předním 8megapixelovým fotoaparátem. 

Samsung Galaxy Tab Active Pro bude prodávat od 1. října na území Německa za cenu 600 EUR, tj. zhruba 15 000 Kč bez DPH. Pokud budete chtít model s podporou LTE, zaplatíte 670 EUR, cca 16 750 Kč bez DPH. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat