iOS 13.1 – iPhone XS a XR se dočkají funkce pro snížení výkonu

iOS 13.1 – iPhone XS a XR se dočkají funkce pro snížení výkonu
2019-09-23T16:30:58+02:00
• 23. 9. 2019

Společnost s logem nakousnutého jablka se chystá v průběhu příštího týdne do iPhone XS a iPhone XR implementovat funkci pro omezování procesorů. Tuto novinku přinese aktualizace iOS 13.1. Tato funkce se vůbec poprvé objevila v roce 2017 a byla opravdu kontroverzní. Apple se kvůli ní i několikrát musel setkat u soudu. 

iOS 13.1 začne snižovat výkon zařízení

Nicméně, jedná se o funkci, jenž omezuje výkon některých iPhonů, čímž zabraňuje náhodnému vypínání baterie. Funkce měla být původně aktivní pouze tehdy, když má telefon starší baterii. Mnoho uživatelů si však v minulosti stěžovalo na znatelné zpomalení svých zařízení. 

Funkce byla objevena skutečně náhodou. Majitelé, kteří vyměnili baterii u svého iPhonu, si všimli, že se jim záhy zařízení mnohonásobně zrychlilo. Apple byl nakonec donucen funkci odhalit a následně vysvětlit, jak v praxi funguje. Později došlo k aktualizaci iOS, kde se objevila funkce, prostřednictvím které jste mohli zjistit, v jakém stavu se vaše baterie nachází. 

Společnost Apple nedávno uvedla, že novější iPhony disponují pokročilejším hardwarem pro monitorování napájení, což by mělo snížit dopad „škrcení“ výkonu. Tento pokročilý hardware je přítomen na iPhone 8 a novějším. 

Přestože Apple nikdy oficiálně neprohlásil, zda tato funkce na nové modely skutečně přijde, zahraniční server 9to5Mac si všiml nové stránky podpory, na které Apple uvádí „pokročilejší“ systém správy baterií a napájení. Apple tvrdí, že tato funkce je automatický a vždy zapnutá, což naznačuje, že některá část této funkce může být k dispozici již od začátku. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat