Facebook představil nová zařízení Portal

Facebook představil nová zařízení Portal
2019-09-22T15:00:30+02:00
• 22. 9. 2019

Zdroj: Meta

Minulý rok Facebook představil svá zařízení Portal pro domácnosti, která mají zjednodušit komunikaci, nabídnout hudební a video služby, případně posloužit jako digitální rámeček pro fotografie. Moc často se nestává, aby Facebook u podobných pokusů představil druhou generaci, nebo by došlo k rozšíření. Nyní zde ale máme tři novinky v podobě Portal Mini, Portal a Portal TV.

Facebook Portal

I tentokrát se jedná o další zařízení do domácnosti, které má zjednodušit například komunikaci nebo poslouchání písniček, případně sledování videí. Portal Mini a nový Portal nabízí HD displeje o velikostech 8 a 10,1 palců. K dispozici mají čtyři mikrofony, 10W stereo reproduktory a také 13MPx kameru s funkcí sledování uživatele. To znamená, systém udělá ořezání videa tak, aby to vypadalo, že kamera přímo sleduje pohyb uživatele. Portal TV je jen rozšíření pro televizi, kterou má uživatel doma. Nabízí 12,5MPx kamerku a dvojnásobný počet mikrofonů.

Facebook i u těchto novinek zakomponoval mechanický přepínač na odpojení kamer a mikrofonů, přičemž součástí je záslepka pro kameru. Bohužel úspěch novinek je odkázán na fakt, že zařízení Portal podporují jen specifické služby. K základní komunikaci lze využít Messenger od Faceboooku nebo WhatsApp. Pro sledování videí se používá Amazon Prime Video, SHOWTIME, CBS All Access, Starz, Pluto TV, Red Bull TV a Neverthink. Pro hudbu pak Spotify, Pandora, iHeartRadio a iHeartRadio Family.

Sice Facebook slibuje rozšíření, ale musela by zde být daleko širší podpora služeb, aby novinka zazářila na současném trhu. Co se týče asistenta, je zde k dispozici pouze Amazon Alexa. Nejlevnější je Portal Mini za 129 dolarů, běžná verze Porta přijde na 179 dolarů a Portal TV stojí 149 dolarů. Novinky se dostaly už i do Velké Británie, Španělska, Itálie a Francie. Pokud tedy máte zájem o koupi, musíte se podívat v těchto zemích.

Zdroje: androidpolice.com, newsroom.fb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat