Facebook již nebude rozpoznávat obličeje ve výchozím nastavení

Facebook již nebude rozpoznávat obličeje ve výchozím nastavení
2019-09-05T08:36:42+02:00
• 5. 9. 2019

Největší sociální síť Facebook ve výchozím nastavení umožňuje rozpoznávat obličeje u jednotlivých fotografií. Od tohoto týdne bude však všem uživatelům zavedeno nové nastavení ochrany osobních údajů Face Recognition, která byla vůbec poprvé představena v prosinci roku 2017.

Facebook zavádí funkci Face Recognition

Pokud budete mít zapnutou funkci pro rozpoznávání obličeje, Facebook vás okamžitě upozorní na to, že někdo z vašich přátel nahraje fotku s vaší osobou, a to i přesto, že nebudete na fotografii označeni. Po tomto oznámení se budete moci rozhodnout, zda se na fotografii necháte označit, či ji nahlásíte, aby byla odstraněna. Největší sociální síť světa se o této funkci rozpovídala pro zahraniční server The Verge, kde mimo jiné uvedla, že novinka dorazí mezi všechny uživatele v průběhu několika příštích týdnů. 

Pokud ještě nemáte rozpoznávání obličeje nastavené, budete o tom informování ve své timeline. Prostřednictvím tohoto oznámení pak budete moci funkci aktivovat. Facebook mimo jiné prohlásil, že noví uživatelé budou moci funkci Face Recognition aktivovat ještě během registrace. Novinka pak bude k dispozici v rámci kategorie Nastavení. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat