Za dva roky se se prý dočkáme iPhonu s FaceID i s TouchID

Za dva roky se se prý dočkáme iPhonu s FaceID i s TouchID
2019-08-06T11:59:23+02:00
• 6. 8. 2019

Po představení iPhonu s technologií FaceID pro odemykání a platby kartou se předpokládalo, že čtečka otisků prstu se do iPhonu jen tak nevrátí. Dle posledních informací od známého analytika Kuo Ming-Chi tomu tak ale nebude. TouchID se má totiž již za dva roky vrátit a existovat spolu s FaceID.

TouchID v displeji

Spoustu spekulací si slibovalo technologii TouchID integrovanou v displeji již u iPhonu X. Tehdy před dvěma lety však obecně čtečky v displeji byly ještě v plenkách a pravděpodobně i z toho důvodu Apple vsadil na technologii rozpoznání obličeje pomocí 3D TrueDepth kamery pod názvem FaceID. Technologie ale výrazně pokročila.

Pravděpodobně i z tohoto důvodu má Apple v roce 2021 představit iPhone jak s FaceID tak s TouchID v displeji. Analytik uvádí, že spoustu problémů dnešních čteček v displeji, jako třeba malá snímací plocha, bude během následujících 18 měsíců vyřešena. Díky tomu má prý Apple za dva roky vrátit čtečku otisků, která má spoléhat na ultrasonickou technologii. Čtečka v displeji by pak údajně mohla najít uplatnění i u Apple Watch, kam není snadné umístit moduly FaceID.

Integraci TouchID do displeje usnadní i opuštění od technologie 3D Touch, kterou už letošní iPhony nemají mít. Každopádně je otázka, zda dává smysl nabízet obě technologie FaceID a TouchID zároveň. Na druhou stranu na platformě Android to není zas tak neobvyklá situace. Například Mate 20 Pro (recenze) nabízí také pokročilé 3D snímání obličeje a čtečku v displeji.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat