Xiaomi představuje nová sluchátka s tlumením okolního hluku

Xiaomi představuje nová sluchátka s tlumením okolního hluku
2019-08-14T15:00:33+02:00
• 14. 8. 2019

Xiaomi v Číně vybralo prostřednictvím kampaně peníze na nová bezdrátová sluchátka s názvem Xiaomi Mi Noise Reduction Headset Necklace (Xiaomi LYXQEJ01JY). Ta mají za cíl přinést mezi klasická bezdrátová pecková sluchátka užitečnou funkci potlačování okolního hluku. Nová sluchátka mají kombinovat jak aktivní, tak pasivní formu potlačování okolního hluku. Cena se pohybuje kolem 50 amerických dolarů, v přepočtu lehce přes 1 100 Kč.

Xiaomi Mi Mall

Nákrčník v ceně

Nejde o typická bezdrátová sluchátka, jako jsou nyní AirPods či AirDots, avšak jde o drátem spojená pecková sluchátka, která mají poměrně veliký tzv. nákrčník. Ten je prostorný zvláště kvůli baterii a Bluetooth přijímači. Spojení sluchátek pomocí drátu též zabrání jejich ztrátě při běhu či jiné sportovní aktivitě. Potlačování okolního hluku je doposud dominancí zvláště u sluchátek přes uši, Xiaomi však chce vložit tuto funkcionalitu i do kompaktnějších zařízení.

Xiaomi kromě ceny zveřejnilo i specifikace. Se zapnutým potlačováním hluku se životnost na jedno nabití dostane na 15 hodin používání, bez něj se baterie udrží 20 hodin. Nabíjení však probíhá přes zastaralé micro-USB. Sluchátka váží pouhých 40 g. Xiaomi Mi Noise Reduction Headset Necklace podporují AAX a apt-x kodeky. Mohou být ovládány jak pomocí tlačítek, tak i hlasem. Konektivita je zajištěna pomocí Bluetooth 5.0. O zpracování přenášených dat se stará CSR čip.

Zdroje: gizmochina.com, aliexpress.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat