Spotify má už 108 milionů předplatitelů, stále je ale v červených číslech

Spotify má už 108 milionů předplatitelů, stále je ale v červených číslech
2019-08-07T09:59:01+02:00
• 7. 8. 2019
3

Společnost Spotify se nedávno pochlubila veřejnosti se svými čísly za uplynulé čtvrtletí, které skončilo v červnu letošního roku. Streamovací služba má k dnešnímu dni o 8 mil. předplatitelů více. Zdá se to jako skvělé číslo, ovšem Spotify mělo trochu jinou představu. Původně totiž odhadovala, že povyroste o 8,5 mil. předplatitelů. 

Spotify se daří, po finanční stránce je to ale stále bída

Největší hudební streamovací služba současnosti ve své tiskové zprávě uvedla, že za jeden měsíc dosahuje 232 mil. aktivních uživatelů, přičemž z toho je 108 mil. předplatitelů. Jen pro zajímavost, v březnu měla služba 217 mil. aktivních uživatelů a 100 mil. odběratelů (předplatitelů.) Nutno podotknout, že do měsíční aktivity jsou zahrnuti jak platící, tak neplatící uživatelé.

Mezi předplatitele ale dokonce patří i ti, kteří mají službu na 30 dnů zcela zdarma. Kromě toho společnost nedávno spustila pololetní kampaň, která zákazníkům nabídla přístup ke službě jen za jeden americký dolar. 

Další zajímavým srovnáním je, že do června letošního roku mělo konkurenční Apple Music přes 60 mil. předplatitelů. Ovšem i do této statistiky patří uživatelé, kteří využívají tříměsíční zkušební verzi zdarma. Co se financí týká, Spotify prohlásilo, že jeho čtvrtletní tržby vzrostly o 31 %, tedy na 1,86 mld. dolarů. Provozní ztráta pak byla snížena na 3,34 mld. dolarů. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Stanislav Hodaň

8. 8. 2019, 7:47

Provozní ztráta 3,5 miliardy USD??? Jakože mají ztrátu dvojnásobnou proti tržbám? To asi není moc životaschopný projekt a nebo se tu někdo přepsal ;)

Michael ŠOUREK

7. 8. 2019, 21:56

O spokojenost uživatelů jako jsem já, ta služba opravdu neusiluje. Když už bych měl za něco platit, tak se nechci smiřovat s průměrem pro masu. Konkurence to umí líp.

Karel Šíma

7. 8. 2019, 11:03

stále je ale v černých číslech, Ehm asi v červených ne?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat