Sonos údajně chystá reproduktor S17 s podporou AirPlay 2

Sonos údajně chystá reproduktor S17 s podporou AirPlay 2
2019-08-12T13:30:50+02:00
• 12. 8. 2019

Začátkem tohoto týdne společnost Sonos rozeslala pozvánky na svou budoucí tiskovou konferenci, která se uskuteční v New Yorku. Pochopitelně nikdo z pozvaných doposud neměl ponětí, co za lubem tento výrobce příslušenství má. 

Nyní se ale zdá, že v rámci této příležitosti dojde k představení nového přenosného reproduktoru s podporou AirPlay 2. Důkazem toho je mimo jiné i FCC certifikace. Díky tomu máme nyní možnost zjistit, co zhruba můžeme očekávat od nového reproduktoru s názvem S17. 

Sonos S17 s podporou Wi-Fi, Bluetooth a AirPlay 2

Pokud bychom se bavili o designu, nový reproduktor S17 by měl nabídnout velmi podobnou konstrukci jako Sonos One s fyzickými ovládacími prvky na vrchní straně zařízení. Přiložená fotografie pochází přímo od FCC, tudíž máme k dispozici velmi pravděpodobnou podobu produktu. 

Snad největší zajímavostí by měla být přítomnost technologie Wi-Fi a Bluetooth. To je pochopitelně pozoruhodné, neboť by se jednalo o vůbec první reproduktor značky Sonos, který by tyto dvě funkce nabízel. Na zadní straně zařízení by mimo jiné mělo být k dispozici tlačítko pro snadné přepínání mezi přehráváním Bluetooth a Wi-Fi. 

Funkce přehrávání Wi-Fi bude v tomto případě pochopitelně fungovat na stejném principu, jako u všech předchozích modelech. Reproduktor mimo jiné bude možné ovládat i prostřednictvím aplikace Sonos. 

Kromě toho bude Sonos S17 podporovat funkci AirPlay 2. Pomocí této funkce jde možné velmi jednoduše streamovat hudbu z iTunes pro Mac a prakticky také libovolnou aplikaci pro iPhone, iPad a iPod, včetně Apple Music, Spotify, YouTube, Hulu, Pandora a Netflix.

AirPlay umožňuje také Siri ovládat přehrávání hudby v rámci Apple Music nebo Podcasty. Stačí k tomu pouze iPhone, iPad či iPod Touch. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí například říci „Hey Siri, play Beats 1 Radio in bedroom“. Jakmile tuto frázi řeknete do reproduktoru Sonos, okamžitě se v ložnici spustí rádiová stanice Beats 1. AirPlay 2 navíc umožňuje přehrávat hudbu ve více místnostech. Pokud tedy uživatel bude vlastnit více reproduktorů značky Sonos, budete si jej moci spárovat a vytvořit tak silnější a kvalitnější zvuk.

S největší pravděpodobností bude nový Sonos reproduktor představen na dvoudenní tiskové konferenci 26. a 27. srpna letošního roku. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat