Samsung DeX získává podporu Windows a macOS

Samsung DeX získává podporu Windows a macOS
2019-08-12T10:00:42+02:00
• 12. 8. 2019

Samsung se snaží stejně jako jiní výrobci nabídnout uživatelům softwarové vychytávky, které zlepší používání samotných zařízení. V případě této společnosti se nabízí jedna z nejkomplexnějších v podobě Samsung DeX. Jedná se o možnost rozšířit schopnosti a možnosti mobilního telefonu, kdy k němu připojíte monitor, klávesnici a myš, díky čemuž získáte alternativní počítač s desktopovým ovládáním. Nyní jsme se dočkali další novinky.

Samsung DeX

Je celkem jasné, že Samsung DeX nemůže nikdy nahradit zcela počítač, ale jako dočasná náhrada může posloužit. V minulosti bylo nutné vlastnit speciální dockovací stanici pro propojení s periferiemi, ale dnes tomu tak není. Místo toho jsme se dočkali rozšíření, kdy již není zapotřebí mít připojený jen monitor nebo televizi.

Samsung DeX získává možnost propojení s běžným počítačem. Je zde vyžadována specifická aplikace, která je dostupná pro Windows a macOS. Díky tomu můžete mít Samsung DeX v běžném okně na svém systému. Jsou zde podporovány funkce jako třeba drag-and-drop, tedy přesouvání souborů mezi Samsung DeX a systémem.

Samsung DeX

Jsou zde samozřejmě jisté podmínky. Novinka je dostupná jen pro nově představené mobily Galaxy Note10 a je nutné mít USB C kabel. Dá se předpokládat, že se tato funkce následně objeví u jiných top modelů, ale zatím nevíme, jestli se tak stane, případně kdy. Co se týče podpory, lze takto provozovat Samsung Dex na Windows 7, 10 a minimálně macOS 10.13. Samsung upozorňuje, že obsah s DRM ochranou nemusí být zobrazen korektně.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat