Instagram získává komunitní AR efekty pro Stories

Instagram získává komunitní AR efekty pro Stories
2019-08-14T18:00:51+02:00
• 14. 8. 2019

Zdroj: The Verge

Instagram již dávno není jen o sdílení fotografií. V poslední době se služba převážně zaměřuje na Stories (Příběhy), které jsou populární i u jiných aplikací. Letos jsme se navíc dočkali nového vývojářského nástroje Spark AR, díky kterému lze vytvářet vlastní efekty založené na technologii rozšířené reality. Facebook oznámil, že novinka opouští uzavřené beta testování a nyní se může zapojit každý.

Instagram Stories

V tuto chvíli se otevírají možnosti pro vytvoření vlastních efektů pro Instagram Stories skrze nástroj Spark AR. Již nyní se můžete zapojit i do komunity, která se začíná formovat na webové stránce sparkar.facebook.com. Při této příležitosti se uživatelé aplikace Instagram dočkala celé nové galerie nejrůznějších efektů.

Přímo v aplikaci, při výběru efektů pro Stories, se nachází nová položka pro procházení komunitních výtvorů. V ní najdete nejrůznější efekty. Můžete si je okamžitě vyzkoušet a případně přidat mezi běžné efekty do aplikace. Pokud tak učiníte, bude umístí se efekt na první místo, případně úplně vlevo. Nebudete tak muset procházet všechny nativní a své vybrané budete mít vždy na dosah.

 

Instagram tedy posouvá možnosti efektů pro Stories na další úroveň. Samozřejmě je otázka, jak dlouho vydrží zájem tvůrců a umělců. Zatím zde chybí větší motivační prvek, ale možná se jednou dočkáme placených filtrů, ale zatím tomu nic nenasvědčuje.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat