Facebook údajně chce rozšířit platformu Portal na televizory

Facebook údajně chce rozšířit platformu Portal na televizory
2019-08-03T17:26:24+02:00
• 4. 8. 2019

Největší sociální síť světa, tedy Facebook, představil v říjnu loňského roku své první chytré displeje pod názvem Portal. V současné chvíli se ale zdá, že společnost pracuje také na rozšíření svého ekosystému na televizory. S touto informací přišlo několik zahraničních firem, neboť s nimi Facebook jednal o možné spolupráci. 

Facebook pracuje na rozšíření stávající platformy

Pokud jsou informace pravdivé, americká společnost navštívila kvůli jednání Amazon, Disney, Hulu a Netflix, se kterými chce spolupracovat na nové platformě. Díky této novince by uživatelé mohli streamovat mediální obsah a videohovory přímo z televize od Facebooku.

Prostřednictvím vestavěné širokoúhlé kameře s detekcí pohybu AI by uživatelé mohli skutečně volat svým kontaktům na Messengeru a WhatsAppu, a to přímo ze svých televizorů. Vzhledem k potenciálním funkcím se zdá, že tento produkt bude jako stávající rozšíření pro stávající chytré Portal displeje. Některé zahraniční weby informovaly o tom, že bychom se dokonce mohli dočkat i speciálního dálkového ovladače, čímž by Facebook zajímavým způsobem konkuroval stávajícímu Fire TV. 

Společnost Facebook pochopitelně žádnou z těchto informací oficiálně nepotvrdila. Zprávy však naznačují, že nové zařízení by mělo nést název Catalina a světu by se mělo ukázat letos na podzim, tedy rok poté, co se displeje Portal začaly prodávat. Co se dostupnosti týká, produkt by se měl prodávat na trhu v Severní Americe i v Evropě. Facebook doposud neprozradil informace o prodejích svých Portal displejů. Dle odhadů se jich ale prodalo jen 54 100 kusů, což je opravdu málo. 

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat