Facebook plánuje předplatné pro sledování video obsahu

Facebook plánuje předplatné pro sledování video obsahu
2019-08-09T07:00:29+02:00
• 9. 8. 2019

Hudební průmysl si prošel trnitou cestou a pomyslnou revoluci můžeme označit úsek, kdy se začaly objevovat předplacené služby nabízející neomezený přístup k obsahu. Bylo jen otázkou času, kdy se něco podobného objeví u filmů, seriálů a jiného video obsahu. V tuto chvíli se dá říci, že celému trhu vévodí Netflix, který nabízí i svou vlastní produkci.

Trochu jiný přístup volí formy jako Amazon, Apple a jiné, kdy nabízí obsah televizních stanic, přičemž i zde je možnost předplatného. Do třetí kategorie lze zařadit Youtube s vlastním předplatným, kdy jde spíše o služby navíc než o přímý přístup k placenému obsahu, byť i zde je k dispozici předplatné pro televizní kanály. Jak se ukazuje, Facebook nechce zaspat na vavřínech a připravuje podobnou službu.

Facebook a předplatné pro videa

Facebook už dávno není jen místo pro sdílení obsahu, „lajkování“ a propojování lidí. Sociální síť začala více pracovat na video obsahu, čímž chce zejména konkurovat službě Youtube. Jestli se jí to daří či nikoliv je otázkou názoru, ale asi se nikdy nevyrovná službám dedikovaným na video obsah. Nyní se ale dozvídáme, že se brzy objeví nová služba, která nabídne možnost předplatného pro video obsah.

V tomto případě nepůjde o model, který nabízí Youtube. Spíše by se služba dala přirovnat k řešení, které nabízí Apple, Amazon nebo Roku. V horizontu několika týdnů dojde ke spuštění novinky, kdy uživatelé budou mít možnost si předplatit BBC a BritBox , Dropout (CollegeHumor), MotorTrend a Tastemade Plus.

K dispozici nebude jednotné předplatné, za každou službu si bude muset uživatel zaplatit zvlášť, aby měl přístup k videím. Ceny budou více méně stejné, jako na jiných platformách, možná o něco nižší. Testování bude uzavřenější a jen v USA. Následně by mohlo dojít k rozšíření. Facebook se tak stane spíše přeprodejcem.

Není hardware

Je zde ale poměrně velký problém v nedostupnosti hardwaru pro televize. Sice Facebook již nyní nabízí například zařízení Portal, ale ty nejsou určena pro sledování obsahu v takové míře. Mobilní telefony a tablety také nejsou nejvhodnější. Zatím tedy připadá v úvahu počítač.

To by se ale mohlo změnit, jelikož Facebook údajně plánuje nějaký hardware, který umožní jednodušší sledování obsahu například i na televizi. Zatím je těžké odhadovat, jestli se bude jednat jen o doplněk, jako je například Chromecast, nebo se objeví rovnou zařízení ala Apple TV.

Zdroje: variety.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat