Apple v rámci svého nového programu nabízí jedinečné iPhony

Apple v rámci svého nového programu nabízí jedinečné iPhony
2019-08-07T11:59:33+02:00
• 7. 8. 2019
1

Na internetu se proslýchá, že společnost Apple je nastavena tak, aby svým výzkumným pracovníkům v oblasti bezpečnosti poskytovala jedinečné iPhony, prostřednictvím kterým mohou snadněji najít slabiny v rámci operačního systému iOS. S touto zprávou přišel zahraniční server Forbes, který se odkázal na samotný Apple – ten totiž tuto informaci sdělil na bezpečnostní konferenci Black Hat. 

Apple používá speciálně upravené iPhony

Podle všeho se zdá, že se k těmto telefonům s logem nakousnutého jablka mohou dočkat pouze účastníci programu Apple bug bounty. Jinými slovy řečeno, je tato možnost pouze pro zvané. Nicméně, v rámci tohoto programu jsou vědci odměňováni za nalezení chyb v iOS. Samozřejmě veškeré nalezené chyby musí ohlásit společnosti Apple. Vůbec poprvé byly tyto modely zpřístupněny v roce 2016. Jaký je ale hlavní rozdíl oproti klasickému iPhonu?

Anonymní zdroj uvedl, že se jedná o telefon, který uživatelům nabídne mnohem více možností, než na tradičně uzamčeném iPhonu. Například mají tito výzkumníci příležitost vyzkoušet funkce, které nejsou snadno dostupné na komerčním modelu. Zejména se jedná o přístup k procesoru a operační paměti. 

Navzdory úrovně bezpečnosti nebudou pochopitelně tyto možnosti uživatelům komerčních telefonů zpřístupněny. Tento program by mimo jiné mohl také snížit počet uniklých vývojových zařízení, která byla často prodávána na takzvaném černém trhu. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vojtěch Jan Rybárik

7. 8. 2019, 19:58

Beztak tam mají iPhony s Androidem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat