Beta aplikace Zprávy pro Android je už stabilní aktualizováno

Beta aplikace Zprávy pro Android je už stabilní [aktualizováno]
2019-07-14T09:08:35+02:00
• 14. 7. 2019
7

Aktualizováno 14. 7.

Google začal uvolňovat druhou beta verzi aplikace Zprávy pro Android, která již opravuje chybu spojenou s první verzi. Ta neustále padala a aplikace jako taková byla nepoužitelná. Je docela možné, že díky tomuto problému se uvolnilo několik míst pro beta testery. Zatím jsme se ale nedočkali jakýchkoliv novinek, ale jak již bylo řečeno, je docela možné, že díky beta verzi budete moci vyzkoušet jako první RCS technologii, jakmile bude spuštěna pro naši zem.

Pokud již není místo v beta programu, můžete si stáhnout APK balíček skrze stránky APKMirror.

Aktualizováno 12. 7.

V tomto týdnu jsme se dočkali možnosti beta testování aplikace Zprávy pro Android. Během jednoho dne byl naplněn limit pro beta testery, čehož si můžete všimnout i v komentářích. Pokud se vám nepodařilo se dostat mezi testery, můžete být rádi. Google totiž včera vydal první beta verzi aplikace (4.7), která v podstatě ihned spadne. Hlášení přichází ze všech stran a aplikace se nedá používat. Pokud není na zařízení alternativa, je jediná možnost opravy v podobě opuštění beta programu. Případně si počkat na aktualizaci. Google zajisté získal hodně hlášení o pádu aplikace, což se dá považovat za cenná data.

Původní článek 9. 7.

Google nabízí poměrně dost aplikací pro Android, ale ne všechny jsou tak komplexní, aby bylo zapotřebí vytvářet specifický beta testovací program. Naopak webový prohlížeč Chrome má několik verzí kromě stabilní – Beta, Dev, Canary. Aplikace Zprávy se nyní přidává, byť na první pohled to nemusí dávat moc smysl.

Zprávy pro Android

Zprávy pro Android je v základu jednoduchou aplikací, která umožňuje posílat SMS a MMS zprávy. Tyto technologie se již roky nezměnily, takže beta program pro aplikaci na testování nových funkcí se nemusí jevit jako zajímavá možnost. Na druhou stranu Google začíná prosazovat technologii RCS a dokonce již obchází mobilní operátory.

Vodafone spouští pilotní test RCS v širším měřítku, zatím jen pro Samsung mobily

Tato novinka nahradí do jisté míry SMS a MMS, navíc není účtovaná po zprávách. Spotřebovává jen data z FUP balíčku, případně si vystačí s Wi-Fi připojením. Právě tato nová technologie si zřejmě vyžaduje, aby Google spustil nový beta program pro aplikaci Zprávy pro Android. Do programu se nyní můžete přihlásit například prostřednictvím produktové karty v Obchodě Play.

Případně se také nabízí speciální odkaz, kde stačí potvrdit zapojení do beta testování. Následně obdržíte beta verzi aplikaci, jakmile bude vydána. Je docela možné, že právě touto cestou se rychleji v budoucnu dostanete k RCS. Zatím si ale budeme muset počkat, jelikož Google spustil bez mobilních operátorů tuto novinku jen ve Velké Británii a Francii.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

14. 7. 2019, 15:49

Tak se přihlaš normálně,ještě je volno!

Petr Hošek

14. 7. 2019, 13:41

Nevim mě z appmiror nelze nainstalovat???

Jaromír Lojkásek

14. 7. 2019, 10:26

Teď jsem to zkusil se přihlásit a ještě je volno…

Daniel Rokos

12. 7. 2019, 10:38

Lidi jsou jako děti.Každej blbec chce něco jako by testovat.Ve skutečnosti testuje leda hovno.Pak takový blbec nadává že v té aplikaci něco nefunguje.A když aplikace padá úplně,tak se rychle odhlásí a je hotovo.

Daniel Rokos

12. 7. 2019, 10:34

Tak šup hned se přihlaš????????????????

ZDeněk Hanzal

12. 7. 2019, 10:26

A hned je na beta testování volno ????

Roman Praslička

9. 7. 2019, 9:38

už je plno

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat