Xiaomi Mi CC 9 bude zřejmě známé jako Xiaomi Mi A3, ale s Androidem One aktualizováno

Xiaomi Mi CC 9 bude zřejmě známé jako Xiaomi Mi A3, ale s Androidem One [aktualizováno]
2019-07-05T12:50:21+02:00
• 5. 7. 2019

Aktualizováno 5. 7.

Před několika měsíci se objevily informace ohledně další generace Xiaomi Mi A3 s čistým systémem Android v podobě Android One. Nedávno společnost představila zbrusu nové modely Xiaomi Mi CC 9 a 9e, přičemž je zde velká pravděpodobnost, že se na globální trh dostanou pod označením Xiaomi Mi A3. Jedna ze zahraničních redakcí objevila v dokumentu singapurského úřadu zařízení Xiaomi s označením M1906F9SC, přičemž jeden z modelů CC má M1906F9SH. Kromě toho máme k dispozici také některé obrázky zobrazující podobnost v oblasti designu zadních kamer.

Dá se tedy předpokládat, že Xiaomi Mi A3 novinky budou velmi podobné již představeným modelům z řady Xiaomi Mi CC.

Původní článek 22. 3.

V červenci minulého roku jsme se dočkali nové generace Android One zařízení od Xiaomi. Hlavní trhákem těchto novinek byl právě čistý operační systém a dobrý poměr mezi cenou a výkonem. Nejvybavenější model byl Xiaomi Mi A2, který disponuje Snapdragonem 660 a nabídl výřez v displeji, jakožto tehdejší designový trend. Nyní se začíná mluvit o další generaci, která ponese označení Xiaomi Mi A3.

Xiaomi Mi A3 a Xiaomi Mi A3 Lite?

V tuto chvíli máme jen kusé informace, a to díky uživateli franztesca z XDA Developers. Ten totiž objevil, že Xiaomi testuje v tuto chvíli tři zařízení. Ta mají kódová označení „pyxis“, „bamboo_sprout“ a „cosmos_sprout“. Právě použití slova „sprout“ může znamenat, že se jedná o Android One zařízení, jelikož podobnou strategii mělo Xiaomi u předešlých modelů. Zařízení „pyxis“ bude zřejmě jen čínskou variantou jedné z novinek.

Již nyní víme, že minimálně jeden z modelů bude disponovat 32MPx předním foťákem. Zde zřejmě Xiaomi nabídne funkci sjednocení čtyř pixelů, díky čemuž budou výsledné 8MPx fotografie kvalitnější. Zajímavější specifikací je ale existence čtečky otisků prstů v displeji. Zde zřejmě Xiaomi sáhne po běžnějších a levnějších optických senzorech, byť již má zkušenosti s ultrasonickou technologií. Pokud se tak stane, budou mít nové modely AMOLED displeje.

Xiaomi Mi A2 – recenze

Co se týče výkonu, je celkem jasné, že u všech modelů bude k dispozici Snapdragon série 600. U levnější verze Xiaomi Mi A3 Lite lze předpokládat použití Snapdragonu 63x, zatímco Xiaomi Mi A3 asi nabídne Snapdragon 660/670/675. Nepředpokládáme, že by se zde objevil model Snapdragon 710.

V tuto chvíli si musíme počkat na další informace. K představení pravděpodobně dojde v červenci, jak tomu bylo minulý rok.

Zdroje: xda-developers.com, mysmartprice.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat