Procesor MediaTek Helio G90 bude zaměřen na mobilní hráče

Procesor MediaTek Helio G90 bude zaměřen na mobilní hráče
2019-07-19T21:07:38+02:00
• 20. 7. 2019

Zdroj: Mediatek

Tchajwanská společnost MediaTek si nechce nechat ujet rozjetý vlak v oblasti mobilních čipů, a proto pomalu spouští mediální kampaň k novému procesoru, který bude výhradně zaměřen na mobilní hráče. Novinka má konkrétně zapadat do modelové řady Helio, kde jej následně naleznete pod označením G90. Zároveň půjde vůbec o prvního zástupce z jejich dílny zaměřeného pouze na herní zařízení.

Žádná očekávání

V kuloárech se sice nemluví o nijak výkonných prvcích, ale pro lepší zážitek z her by měl být zcela dostačující. Přesně je očekáván osmijádrový procesor složený ze dvou jader Cortex-A75 (2,20 GHz) a šesti jader Cortex-A55 (2,00 GHz). Grafickou stránku asi zastoupí čip PowerVR GM9446 (970MHz) ze série Rogue, který slibuje až o 15 % vyšší výkon oproti čipu Mali-G72 MP3 z čipové sady Helio P70.

Nicméně výrobce ještě může překvapit vyššími zástupci v podobě Mali-G76 nebo Mali-G77 od ARM. Všichni by jistě uvítali podporu úložiště minimálně typu UFS 2.1 nebo operační paměti RAM typu LPDDR4. Oficiální představení lze očekávat do konce tohoto měsíce a poprvé ho mohou dostat zařízení od firem Oppo či Vivo, protože v poslední době patří mezi největší odběratele.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat