Loajalita zákazníků Applu historicky klesla, přechází k Samsungu

Loajalita zákazníků Applu historicky klesla, přechází k Samsungu
2019-07-20T11:42:18+02:00
• 20. 7. 2019
10

Zákazníci Applu jsou často označováni jako velmi loajální uživatelé, a to i přesto, že je společnost z velké části uzamkne do svého ekoystému.

Apple ztrácí loajalitu zákazníků

Velká část zákazníků u společnosti s logem nakousnutého jablka zůstává hlavně z důvodu, že za určitou dobu zakoupila nespočet produktů a aplikací. Proto je pro ně přechod na jinou platformu velmi bolestivý. 

V poslední době se ale zdá, že loajalita uživatelů iPhonu může být historicky nejnižší. S touto informací přišel zahraniční server Ubergizmo, která sdílel poslední statistiku banky BankMyCell. Ta totiž zjistila, že u iPhonu zůstalo o 15,2 % méně uživatelů, a to od března 2018 do současnosti. Zajímavostí také je, že většina zákazníků přechází na konkurenční telefony s logem jihokorejského výrobce Samsung.

Statistika mimo jiné zjistila, že z iPhonu na Samsung přešlo hned 18 % uživatelů. Celková loajalita zákazníků Applu tak od roku 2017, kdy měla 92 %, klesla na 73 %. Do značné míry ale přešli uživatelé, kteří měli starší zařízení. Prakticky se tak nemusí jednat o tragické statistiky. Je ale dost možné, že za přechodem stojí vysoké ceny iPhonů. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

18 % uživatelů přešlo z iPhonu na Samsung. Kolik přešlo ze Samsung na iPhone za stejnou dobu?

Zdenek Fejfar

22. 7. 2019, 6:32

Mají to drahé a Siri pořád neumí česky a asi ani hned tak nebude. Apple na nás kašle tak ať se nediví. Ale asi je jim to jedno.

Já jsem loajální, mám jen IPhony a názory všech androiďáků jsou mi u …, sám dobře vím, co mám (bezpečnost, stabilita, rychlost, žádné nakažené appky…). Takže názory skupiny jedné na druhou …. když jste spokojení, tak vám to taky nevyvracím, je to každého věc co má

Václav Mynařík

21. 7. 2019, 10:23

Co je to Apple? ????

Vadim Semjonov

20. 7. 2019, 21:51

apple pro me ma 1 velkou chybu,,, neskutecne blbou SIRI.

Vadim Semjonov

20. 7. 2019, 21:48

apple ma mobily za 10k sice ne nove, ale ma. jinak apple byla vzdycky spolecnost, ktera delala mobily atd pro „VIP“ lidi, platite za kvalitu. napriklad google vlastni mobily nabizi za 28k…..a kdyz si koupite nejaky levny huawej, tak za rok uz ho muzete vyhodit nemluve o ztracenych nervach. mel jsem android 5 let, pak jsem dostal iPhona a pochopil proc stoji tak hodne. zadny starosti, proste si uzivate pohody a o nic se nestarate.nikdo ne brani vam si koupit 7ku za 12k a mate postarano na 2-3 roky.Iphony oproti konkurenci o 2-3 roky jdou dopredu.

kvalita ? hmmm… nemyslim. Ked neratam firmene apple (tych sme mali fakt. vela, neviem povedat ale radovo stovky ks) a sukromne sme ich ako rodina kupovali tiez dlho. Nejde o peniaze. Nakupili sme par ludom kvoli praci Note 8 a Note 9 a asi 10-12 ks Huawei P20 Pro a Mate 20 . A bol som prekvapeny ako dobre slapu aj Samsungy aj Huaweie. Vo vlajkovych lodiach nie su rozdiely, ale pohlad na displey, kvalitu fotiek, multitasking, a hlavne napr pripojenie wifi, bluetoth jasne ukazalo ze Apple proste na to nema. Skus si prehodit apple air sluchatka a hned pochopis o com je rec, auto to iste. A wifi cita tragedia oproti Samsungom. Museli sme reklamovat par iPhonov- des. Firmu to nezaujma, ked kupujes su mili vsetci ale pristup k reklamaciam? No,… vybuchol som a apple servis proste nemusim, banda jedna. A tak na Apple dostavam tazku averziu co vo mne hrmi dlhodobo. Vrchol su nove macbooky s ich konektivitou. Ku kazdemu treba dokinu ale napriklad ani u jedneho nefunguje uz skener v tlaciarnach, treba cez redukciu napojit priamo aby bezal a nie len tlacil. Skratka Apple nemusim, teraz ak chce niekto apple – kup si sam, firma neda ani cent, tuto nenazratost proste podporovat nebudem a stary telefon nikomu neodporucam, iPhone uz vobec nie. rdasej novy Huawei alebo nejaky rozumny android nez toto.

jedna vec je cena ale druha je, ze Apple uz naozaj nevyraba produkty s kvalitou a odladenim ako pre 3-4 rokmi. Face ID funguje kriticky v šere a na priamom slnku, neskutocne otravne vkuse tukat kod ked chyba citacka prstov. Skusal niekdo fotky z kniznice pretiahnut napr do photoshopu a vytvorit si adresare ? Des robota, Apple blokuje vsetko ked nevyuzivate icloud za peniaze a heslo „co je zostane v iphone“ plati doslova, … hnus voci zakaznikom. iTunes cista horrorova tragikomedia. Pouzivam iPhony od modelu 3s uz 8 rokov ale ked sa mi do ruky dostal Samsung 10+, vyskusal som par androidov a zistil ze v mnohom je lepsi. O praci ani nehovorim, Apple nie je dnes na to robeny,… necudujem sa ze nas volali i-ovce, bolo to tak. Mam sice X-ko ale kedze pouzivam 2 cisla tak druhy som odskusal Sony Xperia XZ3 (vyborny telefon), otestoval som Samsung 10+ a cakam teraz na NOTE 10 lebo som rozhodn uty si ho kupit a do Applu sa uz po toklych rokoch nevratim, mam toho dost. Hardwarovo je to priemer, na baterky nadavame vsetci, na klavesnicu tiez plus fotoaparat tiez nie je zrovna bohvie co. Tak naco to pouzivat? Steve Jobs bol genius, ale Tim Cook z Applu spravil nenazratu softwarovu firmu vyuzivajucu ludsku hlupost mat nieco za kazdu cenu co v skutocnosti dnes uz daleko nie je spicka, skor hlboko v poradi.

Není to tak dávno, co jsem psal komentář k tomuto tématu. Apple svojí cenovou politikou plave proti proudu. Místo aby si získal ke své věrné uživatelské základně další zákazníky, tak místo toho i těm hází cenou klacky pod nohy. A vůbec si neuvědomuje, že konkurence už je kvalitou úplně někde jinde. To nemohlo a nedopadne jinak. Hranice je překročena

Jaroslav Janda

20. 7. 2019, 16:22

Však dát za obyčejný telefon 20 tisíc není normální ani když je člověk má… Když podobně a srovnatelně dnes poslouží prostor za 5-10 tisic.vyjimecnost čehokoli má iPhone je pryč.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat