iPhone se údajně dočká Touch ID v displeji

iPhone se údajně dočká Touch ID v displeji
2019-07-05T17:00:31+02:00
• 6. 7. 2019

Apple před nějakým časem představil nový kousek pod názvem iPhone X. Ten se oproti svým předchůdcům takřka ve všem lišil. Nenabízel totiž vůbec žádné hardwarové tlačítko pro vyvolání domovské obrazovky. Výrobce dokonce ztenčil rámečky kolem displeje. Ovšem největší odlišností oproti ostatním telefonům byl výřez v zobrazovacím panelu.

Ovšem tím, že Apple odstranil tzv. Home Button (domovské tlačítko), musel se také rozloučit s technologií Touch ID. Tu nahradilo Face ID, které je o kousek rychlejší a hlavně bezpečnější. Bohužel jsou situace, kdy by se v praxi Touch ID hodilo více.

iPhone se vrací do „minulosti“

Toho si je zřejmě americká společnost s logem nakousnutého jablka vědoma, neboť údajně chystá velký comeback. Dle dostupných informací si Apple nyní pohrává s myšlenkou, že by do svých budoucích iPhonů implementoval tzv. in-display fingerprint, neboli čtečku otisků prstů v displeji. 

Tuto technologii samozřejmě již konkurenti nabízí. Apple by však údajně rád tuto technologii nasadil po celé ploše displeje. Problém však je, že by se takový iPhone objevil pouze na čínském trhu. 

Dle The Global Times by se vlastně jednalo o levnější model, který by místo Face ID nabízel Touch ID v displeji. Nejedná se o úplně tradiční krok, který by Apple jako takový nějak charakterizoval. Na druhou stranu je to velmi zajímavý vývoj v tom, jak Apple začíná podnikat v zahraničí.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat