IBM si pohrává s hodinkami rozložitelnými do podoby smartphonu či tabletu

IBM si pohrává s hodinkami rozložitelnými do podoby smartphonu či tabletu
2019-07-08T09:29:03+02:00
• 8. 7. 2019
1

Společnost IBM stála u zrodu mnoha technologií, ale asi nejslavnějším produktem je IBM PC (IBM Personal Computer), který se podílel na odstartování nového segmentu trhu pro běžné uživatele. Firma jako taková dnes již nepůsobí na trhu pro běžné uživatele a soustřeďuje se zejména na spolupráci s jinými společnostmi. To ale ještě neznamená, že by nedocházelo k vývoji technologií pro běžné uživatele. Například IBM si pohrává s myšlenkou chytrých hodinek, které mohou působit jako smartphone nebo dokonce tablet.

IBM a chytré hodinky

V roce 2016 společnost podala patentovou přihlášku na chytré hodinky s atypickou konstrukcí. Až letos byl patent schválen a zveřejněn v rámci USPTO (United States Patent and Trademark Office), tedy amerického úřadu pro patenty a ochranné známky.

Obrázek z patentu ukazuje, že chytré hodinky mají v sobě ukryty displeje, které lze rozložit do podoby smartphonu nebo dokonce tabletu. V tomto případě nejde o ohebné displeje, ale o osm segmentů umístěných na komplikovanějším mechanismu. Po rozložení vše panelů se nabízí velký zobrazovací prostor.

Na první pohled se jedná o takřka nereálný produkt, aspoň z dostupných materiálů, které jsou uvedeny v patentu. Web LetsGoDigital si dal ale tu práci a pokusili se vytvořit rendery na základě dostupných dat.

Už jen při pohledu na tyto rendery je jasné, že konstrukce by byla velmi křehká. Aby něco takového mohlo být realizováno, bylo by zapotřebí velmi pevné konstrukce a použití slitin, které vydrží delší dobu používání. Největším problémem by nebyly displeje, ale samotná spotřeba. Zrovna velkou baterii nemůžete zakomponovat do hodinek.

Na druhou stranu se jedná o celkem zajímavý postup a ukazuje, že IBM pracuje i na běžnějších produktech pro uživatele. Možná je to předzvěst vstupu IBM na tento trh, ale spíše si budeme muset počkat, jestli IBM vůbec někdy vytvoří něco reálného.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Komárek

8. 7. 2019, 21:12

Si pohrává. ????Nemůžete použít alespoň jednou třeba „zkouší“???

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat