Google získal certifikace pro Android Enterprise

Google získal certifikace pro Android Enterprise
2019-07-28T16:30:13+02:00
• 28. 7. 2019

Google vytvořil specifický certifikační program Android Enterprise, do kterého jsou zařazeny smartphony splňující podmínky v oblasti hardwaru a také operačního systému. Například musí být aktualizace dostupné po dobu minimálně dvou let a zařízení jako taková musí dostávat pravidelné bezpečnostní aktualizace. Vše bylo vytvořeno pro firmy, které tak dostávají díky Android Enterprise jistotu od Googlu, že mobily jsou vhodné pro firemní použití. Mimo to jsme se dočkali také programu Android Enterprise Rugged, tedy odolných smartphonů. V tuto chvíli certifikaci Android Enterprise získalo 7 256 zařízení.

Android Enterprise dostává certifikace

Google si potrpí na bezpečnost a ochranu dat. Sice ne vždy má štěstí na aplikace, ale v případě operačních systémů je jeho úsilí značné. V případě programu Android Enterprise si nemůže dovolit polevit, což nyní dokazuje získáním certifikací, které garantují nejen bezpečnost.

V první řadě program Android Enterprise získal od Organization for Standardization certifikát ISO 27001. Ten specifikuje, že Google dodržuje principy splňující standard v oblasti bezpečnosti, prvků bezpečnostních kontrol a také například v rámci risk managementu. Dále Google získal od American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) ověření SOC 2 a 3. To se zaměřuje na bezpečné informační systémy pro firmy, dostupnost, důvěryhodnost a soukromí.

Díky těmto certifikacím, Google může nabídnout firmám ověřené řešení, které splňuje určité standardy. Zároveň se zaručuje za jejich dodržování. Společnosti tak budou mít jednodušší rozhodování a navíc mohou na základě těchto certifikací jednodušeji adoptovat zařízení.

Zdroje: blog.google, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat