Huawei chce omezit závislost na externích dodavatelích

Huawei chce omezit závislost na externích dodavatelích
2019-07-28T18:00:38+02:00
• 28. 7. 2019

Zdroj: Huawei

Huawei si v poslední době prošel celkem vážnými komplikacemi, které byly spojeny se americkým zákazem. Ten se vztahoval na pozastavení obchodování s americkými firmami, ale i další společnosti z jiných zemích omezily spolupráci. Ačkoliv má být zákaz omezen a Huawei se bude moci vrátit ke spolupráci, tak i přes to se chce zřejmě připravit na další podobné komplikace.

Huawei a dodavatelé

Ve smartphonech Huawei najdeme procesory od tří společností. Top modely mají SoC Kirin, za kterým stojí právě Huawei, ale v nižších třídách najdeme procesory Mediatek a Qualcomm. V druhé polovině minulého roku bylo celkem 40 % mobilů vybaveno procesory Kirin. V první polovině tohoto roku to bylo již 45 % a dle informovaných zdrojů se toto procento zvýší na 60 %.

Dá se předpokládat, že tento trend používání vlastních procesorů poroste i v následující době. Huawei tedy chce omezit spolupráci s firmami jako Mediatek a Qualcomm, ale nebude to jednoduchý úkol. V tuto chvíli Huawei nemá dostatek modelů pro nižší třídy. Takže se asi dočkáme oznámení nových procesorů, které budou cenově dostupnější.

Je zde ještě jedna komplikace, které bude muset Huawei čelit. Tím je samozřejmě kapacita výrobních linek. V druhé polovině tohoto roku je plánované dodat 150 milionů smartphonů. Letos by se toto číslo mohlo pohybovat kolem 270 milionů mobilů. Je tedy jasné, že bude muset tato společnost zvětšit kapacity výroby, aby došlo k maximálnímu pokrytí všech mobilů. Asi se jen tak nedočkáme situace, kdy by Huawei používal jen své vlastní produkty v této kategorii.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat