Google testuje rozesílání „reklamy“ do notifikací, láká na aplikace

Google testuje rozesílání „reklamy“ do notifikací, láká na aplikace
2019-07-28T09:20:37+02:00
• 29. 7. 2019

Zdroj: AndroidPolice.com

1

Některé společnosti zobrazují reklamu v notifikacích a mnozí uživatelé z toho nejsou zrovna moc nadšení. Ve většině případů se firmy ptají na zpětnou vazbu nebo doporučují své další produkty. Samozřejmě existují i zákeřné aplikace, které zneužívají notifikace a zasílají reklamu na kde co. Zpravidla je toto chování aplikací a firem považováno negativně. Nyní se ale asi připojuje i Google.

Reklama nebo doporučení?

Obchod Play vás sem tam od času upozorní skrze notifikace na dostupné aktualizace, nebo vás tímto způsobem informuje o provedených aktualizacích. Nyní se ale objevuje, že Google skrze aplikaci Obchod Play zasílá doporučení na kategorie aplikací. Níže můžete vidět ukázku.

Z našeho sledování je to poprvé, co se něco takového objevilo. Takovéto notifikace se dají považovat za doporučení, ale také by se to mohlo brát jako reklama. Naštěstí je zde možnost, jak omezit tento typ zpráv. V nastavení aplikace Obchod Play musíte do sekce Oznámení, kde se nachází přepínač pro Akce a slevy. S největší pravděpodobností vypnutím této možnost nebudete dostávat nabídky na aplikace.

Jedná se jen o náš odhad, ale pravděpodobně tímto způsobem půjde deaktivovat tato upozornění. Otázkou je, jestli Google jen netestuje tento způsob informování. Zatím jsme nezaznamenali velké rozšíření. Pokud vás Google takto upzornil na nějakou kategorii nebo aplikaci, dejte nám vědět do komentářů.

Zdroje: androidworld.nl, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemku už se mi to tak 5 krát objevilo a říkal jsem si co to je, kde se to vzalo. Ale nemám v telefonu žádnou aplikaci, která by to mohla dělat, tak jsem si říkal, je to nějaký úlet a nepatral jsem. A ejhle on v tom má prstíky pan Google :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat