Google Pay se připravuje na nové biometrické ověření

Google Pay se připravuje na nové biometrické ověření
2019-07-31T15:00:49+02:00
• 31. 7. 2019

Zdroj: Google

Google Pay je rozšířená platební platforma od Googlu nejen pro Android. Nejenže můžete vložit svou platební kartu a platit v obchodech, ale také je zde možnost vložení členských karet a dokonce letenek. Nyní se objevuje verze 2.94, která na první pohled nepřináší jakékoliv změny, ale v samotném kódu se XDA Developers podařilo objevit několik změn, které nasvědčují, že se blíží novinky.

Google Pay a biometrika

Do této chvíle aplikace jako taková podporuje možnost zabezpečení pomocí PIN kódu, nebo lze použít čtečku otisků prstů. Nyní se ale objevují části kódu, které poukazují na přípravy nového biometrického způsobu ověření. Dle částí kódu se chystá možnost ověření pomocí obličeje.

V tomto případě asi nepůjde použít jakékoliv zařízení, které nabízí tuto možnost. Google umožní placení skrze ověření obličejem jen u takových mobilů, které obsahují sofistikovanější způsob, kde se používá více senzorů než jen kamera. Příkladem může být nadcházející Pixel 4, kde již Google potvrdil novou technologii rozeznávání obličeje.

Další změna, která se chystá u Google Pay, je rozšíření SafetyNet. Vývojáři používají toto API pro ověření, jestli je zařízení v pořádku, nemá root, neobsahuje upravené části a podobně. Google Pay již ověřuje skrze SafetyNet stav zařízení, ale nově se takto bude dít před každým placením, nebo minimálně častěji. Mělo by být komplikovanější zamést stopy po takových úpravách. Z této novinky asi nebudou rádi ti, co si upravují mobil pomocí rootu. Zatím není jasné, kdy se tyto novinky objeví oficiálně. Je zde možnost, že je Google aktivuje vzdáleně skrze servery.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat