Firefox bude informovat, pokud uniknou vaše přihlašovací údaje

Firefox bude informovat, pokud uniknou vaše přihlašovací údaje
2019-07-20T18:01:54+02:00
• 20. 7. 2019

Zdroj: Mozilla

V dnešní době byste měli chránit svou digitální identitu těmi nejsofistikovanějšími nástroji, které jsou k dispozici. Zpravidla se ale doporučuje, abyste vždy používali dvoufázové ověření, pokud je to možné. Čas od času se ale objeví informace, že došlo k úniku dat nějaké webové stránky. Ty nejhorší případy se týkají přihlašovacích údajů. Ačkoliv existují speciální stránky, které vás upozorní, pokud k něčemu takovému dojde, tak zpravidla nejsou hojně používány. Mozilla bude tuto funkci integrovat přímo do webového prohlížeče Firefox.

Firefox a hesla

Webový prohlížeč Firefox nabízí již poměrně běžnou funkci zapamatování uživatelských přístupových údajů. Kromě toho společnost Mozilla disponuje dvěma službami Firefox Monitor a Firefox Lockwise. První se stará o hlídání možnosti úniku hesla v rámci zveřejněných dat, přičemž zde spolupracuje se službou Have I been Pwned. Druhá jmenovaná je pak sofistikovanější správce hesel.

Právě tyto dvě služby se mají postupně integrovat přímo do prohlížeče Firefox. Dle dostupných informací se se mají novinky začít objevovat ve verzi 70, aspoň tedy v případě variant pro počítače. Jestli zamíří do mobilní verze, tak se zřejmě objeví až v připravované novince, která nahradí současný Firefox pro mobily.

Vývojáři přímo uvádí, že se jedná zatím o plán a může se ještě několik věcí změnit. Na druhou stranu, pokud webový prohlížeč bude moci informovat, že uživatelské přístupové údaje nejsou již bezpečné, tak se jedná o dobrou funkci navíc. V podstatě se bude jednat o velmi podobnou funkci, jakou nabízí Google skrze plugin pro stolní prohlížeč Chrome. Ani u něj zatím nevíme, jestli se novinka objeví ve verzi pro mobilní telefony.

Zdroje: bleepingcomputer.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat