FaceTime Attention Correction simuluje přímý oční kontakt

FaceTime Attention Correction simuluje přímý oční kontakt
2019-07-07T08:52:06+02:00
• 7. 7. 2019

Nejnovější beta verze operačního systému iOS 13, která byla vydána před několika dny, přinesla velice zajímavou novinku v podobě funkce FaceTime Attention Correction. A právě tato funkce mění způsob, jakým FaceTime funguje. 

Není žádným tajemstvím, že při používání FaceTime hovorů se ne vždy druhé osobě díváme do očí. Apple si je zřejmě vědom toho, že díky tomu může nastávat menší komunikační nepříjemnost, a tak se rozhodl do iOS 13 implementovat funkci Attention Correction. Právě tato novinka „zařídí“, aby uživatelé mezi sebou navazovali oční kontakt. 

FaceTime Attention Correction zlepší komunikaci

Problém těchto komunikátorů je ten, že se uživatelé nedívají vzájemně do očí, ale většinou jen do displeje telefonu. To například po delší debatě může být pro druhou osobu otravné. A právě to by měla nová funkce od Applu napravit. 

Společnost s logem nakousnutého jablka totiž pracuje na funkci, která v reálném čase upravuje obraz natolik, že se protější straně zdá oční kontakt naprosto přirozený. A přitom se jedná o pouhou simulaci. Jak vlastně nová funkce pracuje v praxi si můžete všimnout na níže přiloženém videu. 

Nicméně, zdá se, že FaceTime Attention Correction používá hloubkovou mapu ARKit, která používá předností předního fotoaparátu iPhonu XS. Jen pro upřesnění, nová funkce bude prozatím k dispozici jen na iPhonu XS, XS Max, XR a iPadu Pro 2018. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat