Xiaomi oznámilo, které modely dostanou Android Q beta

Xiaomi oznámilo, které modely dostanou Android Q beta
2019-07-06T19:30:09+02:00
• 6. 7. 2019

Operační systém Android Q je v současné chvíli k dispozici již ve své páté beta verzi. Podle zahraničních serverů by se už mělo jednat o poslední betu před vydáním stabilní, tedy finální verze. S největší pravděpodobností by se tomu tak mělo stát v průběhu příštího měsíce. 

Xiaomi se nebude věnovat jen vlajkovým modelům

Zatímco některé Android telefony jsou již schopny provozovat beta verze operačního systému Android Q, ostatní modely si budou muset na tuto exkluzivitu ještě nějaký ten čas počkat. Výrobci totiž musí počkat na beta testování ze strany Googlu. Jakmile bude zveřejněna finální verze, dají se do beta testování ostatní výrobci. Proto se v průběhu minulého měsíce čínská společnost Xiaomi rozhodla zveřejnit harmonogram, podle kterého budeme vědět, kdy se jaký telefon dočká prvních beta verzí. 

Pokud vše půjde dle plánu, prvním podporujícím telefonem bude Xiaomi Mi 9. Uživatelé se první beta verze Androidu Q dočkají ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Ve stejném období obdrží aktualizaci také model Redmi K20 Pro. Dle nejnovějších informací se ale ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019 nové aktualizaci dočkají i další modely – Mi 8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 UD, Mi MIX 2S a Mi MIX 3.

Je naprosto skvělou informací, že se Xiaomi nezaměřuje pouze na vlajkové modely, ale pozornost věnuje i levnějším a pomalejším kouskům. Jestliže ale vlastníte model Mi 9, můžete se již nyní registrovat do beta testování. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat