Apple vrací aplikaci Walkie-Talkie s novou aktualizací aktualizováno

Apple vrací aplikaci Walkie-Talkie s novou aktualizací [aktualizováno]
2019-07-22T19:05:34+02:00
• 22. 7. 2019

Aktualizováno 22. 7.

Před týdnem jsme vás informovali, že Apple deaktivoval funkci Walkie Talkie z bezpečnostních důvodů. Bohužel jsme se nedozvěděli, kde byl konkrétně problém. Dnes jsme se dočkali aktualizace systémů, díky čemuž se vrací funkce Walkie Talkie. Na hodinkách tedy potřebujete watchOS 5.3 a na iPhonu pak iOS 12.4.

Původní článek 12. 7.

Společnost s logem nakousnutého jablka se právě nyní rozhodla pozastavit funkci Walkie Talkie, která je dostupná pouze na hodinkách Apple Watch. Důvodem je prozatím nespecifikovaná bezpečnostní „díra“, která by údajně mohla bez povolení druhého uživatele odposlouchávat. 

Walkie-Talkie funkce je dočasně deaktivována

Apple se pochopitelně na svém oficiálním blogu omluvil za chybu a nepříjemnosti, které mohly nastat v rámci odstavení aplikace. V současné chvíli nelze aplikaci používat, neboť Apple intenzivně pracuje na její opravě.

Aplikace Walkie Talkie na chytrých hodinkách s logem nakousnutého jablka umožňuje dvěma uživatelům přijímat audio zprávy, a to prostřednictvím rozhraní „Push to talk“. Právě toto rozhraní má připomínat tlačítka PPT na starších mobilních telefonech. 

„Byli jsme právě informováni o zranitelnosti týkající se aplikace Walkie-Talkie na Apple Watch. To je důvod, proč jsme tuto funkci deaktivovali. Jakmile ale bude problém vyřešen, opět bude dostupná. Omlouváme se našim zákazníkům za nepříjemnosti a slibujeme, že funkčnost obnovíme co nejdříve. 

Přestože jsme nezaznamenali žádné použití této chyby v zabezpečení proti zákazníkovi, jelikož je k jejímu využití zapotřebí specifických podmínek a sekvencí událostí, bereme bezpečnost a soukromí zákazníků velice vážně. 

Došli jsme k závěru, že zakázání aplikace představuje správný postup. Ještě jednou se omlouváme za problém a nepříjemnosti s ním spojené.“

Apple tedy funkci dočasně deaktivuje, dokud bezpečnostní problém nevyřeší. Aplikace Walkie-Talkie (v češtině Vysílačka) tak bude i nadále v hodinkách nainstalována, ovšem fungovat nebude. 

Zdroje: techcrunch.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat