Aplikace Wear OS získává správce Karet aktualizováno

Aplikace Wear OS získává správce Karet [aktualizováno]
2019-06-14T06:20:30+02:00
• 14. 6. 2019
2

Aktualizováno 14. 6.

Na začátku května jsme vás informovali o novince v rámci systému Wear OS pro chytré hodinky. Nově se zde totiž nabízí karty, které jsou dostupné vlevo od ciferníku. Ty si můžete uspořádat nebo jakkoliv měnit. V Googlu se zamysleli nad správou této funkce a došli k závěru, že by se hodil plnohodnotnější správce této funkcionality.

Nyní v aplikace Wear OS pro Android se nově nachází položka Karty, kde si můžete zvolit, co má být použito na hodinkách, přeuspořádat položky, případně je smazat. K aktivaci dochází ze strany serveru, takže pokud ještě tuto možnost nemáte, vyčkejte. Stahování novějších APK s největší pravděpodobností nepomůže.

Původní článek 1. 5.

Před nějakou dobou Google přejmenoval Android Wear na Wear OS hlavně kvůli tomu, aby lidi nemátl, že chytré hodinky s tímto systémem jsou jen pro zařízení s Androidem. Nedávno jsme se také dočkali nového prostředí a funkcí, ale zřejmě bylo nutné ještě zapracovat na prostředí a ovládání. Google totiž dnes představil Tiles.

Tiles ve Wear OS

V tuto chvíli pokud na hlavním ciferníkem táhnete zprava doleva, tak se dostanete na obrazovku chytrého asistenta. S novou aktualizací se toto mění a nově zde budou Tiles. Mělo by se jednat o informativní karty, které nebudou zaměřeny jen na zprávy nebo události ve světe či kolem vás.

V podstatě se jedná centrum všech možných informací včetně aplikací. Můžete zde mít hlavní zprávy ze světa, ale také například statistiku z aplikace Google Fit. Počasí je samozřejmostí, stejně jako zobrazení aktuální situace na trhu. Nejedná se o pevně nastavené prostředí. Při delším podržení můžete změnit pořadí, přidat jakoukoliv kartu nebo odstranit.

Google dodává, že ne všechny karty musí být dostupné na každém trhu. Aktualizace jako taková bude dostupná v dohledné době, zřejmě v horizontu několika týdnů, možná měsíců.

Google Fit přichází na iOS, podporuje watchOS a Wear OS

Zdroje: techcrunch.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Josef Zvolanek

14. 6. 2019, 7:23

Jo jo už mám taky Fossil Sport

Miloš Vinš

1. 5. 2019, 22:19

To dost připomíná Tizen…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat