Truecaller získává možnost volání skrze VoIP

Truecaller získává možnost volání skrze VoIP
2019-06-19T09:29:49+02:00
• 19. 6. 2019

Aplikace Truecaller je dostupná pro smartphony již hodně dlouhou dobu, přičemž na svém začátku se jednalo spíše o aplikaci pro identifikování volajícího. Cílem bylo omezit hlavně spam. Mnozí uživatelé ji využívali jako hlavní aplikaci pro běžné volání, ale postupem času jsme se dočkali rozšířených funkcí jako třeba podpora SMS nebo vlastní chatovací služby. Dokonce Truecaller uměl nahrávat hovory, ale od Androidu 9 to není možné. Nyní jsme se dočkali dalšího posunu.

Truecaller

Aplikace a služba jako taková již může zapadat mezi běžné komunikační služby, jelikož se oficiálně spouští možnost volání mezi uživateli. Novinka se jmenuje Truecaller Voice a je využívána technologie VoIP. K dispozici je na smartphonech s Androidem, ale v dohledné době také zavítá na zařízení s iOS.

Truecaller Voice mnozí mohou zkoušet již několik týdnů díky beta programům. Dokonce i v rámci stabilní aplikace se funkce začala objevovat již 10. června, ale až nyní došlo na oznámení nové služby.

V tuto chvíli víme, že samotné volání je dostupné mezi uživateli této aplikace. Jestli bude možné uskutečňovat hovory i na běžná telefonní čísla, zatím nevím. Vzhledem k tomu, že Truecaller má zabudovaný platební systém, asi by zde byla možnost.

logo-app Truecaller - Caller ID & Block True Software Scandinavia AB Zdarma ANDROID logo-app Truecaller Developer Zdarma iOS

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat